A weboldalt Dankó Zoltán üzemelteti, az oldal teljes tartalma, az üzemeltető tulajdonát képezi. Felhasználónak minősül a weblap látogatója, illetőleg mindenki, aki bármely szolgáltatását igénybe veszi. A Felhasználó az oldal felkeresésével, elfogadja a jelen Szabályzat feltételeit. Üzemeltető bármikor jogosult a felhasználási feltételek megváltoztatására. Az elvárttól eltérő működésből, leállásból eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalok.

Szerzői jog

Minden jog fenntartva. A weboldal tartalma, a szerző szellemi terméke, így a 1999. évi LXXVI. sz. tv.(Szerzői jogi tv.) alapján védelemben részesül. Az oldalon közzétett minden írott, kép, hang és videóanyag további felhasználása csak a szerző írásbeli engedélyével lehetséges. Ezek az objektumok nem másolhatók kereskedelmi felhasználás, vagy terjesztés céljából. A weboldal jogosulatlan felhasználása büntető -és polgár jogi következményeket von maga után. A forexklub.hu tartományon kívül eső tartalmak jogtisztaságáért, az adott tárhely üzemeltetője felel.

Adatvédelem

Felhasználó az oldalra történő belépéssel elfogadja jelen adatkezelési szabályzatot. Mivel az adatszolgáltatás a regisztráció során önkéntes, ezért az adatkezelés jogalapja az érintett előzetes hozzájárulása. Az oldalunkra történő regisztráció során megadott adatok, személyes adatnak minősülnek. Ezért mindent elkövetünk annak érdekében, hogy betartsuk az ezen adatok kezelésére vonatkozó hatályos jogi szabályozásokat. A nyilvántartott adatokat harmadik fél részére nem adjuk ki. A megszerzett adatokat, kizárólag jelen weboldal üzemeltetésével kapcsolatban használjuk fel. Regisztrációjával hozzájárul, hogy a megadott címre reklámanyagot, és hírlevelet küldjünk. Megadott adataidat, a felhasználói név kivételével, bármikor megváltoztathatod bejelentkezés után a profilodban. Amennyiben bármilyen kérdése, vagy kérése lenne személyes adataival kapcsolatban, azt a Kapcsolat menüponton keresztül jelezheti.

Követés, statisztikai adatgyűjtés

A weboldal egyes elemei un. "cookie" adatcsomagokat küldhetnek statisztikai adatgyűjtés, és a böngészési élmény fokozása céljából. A felhasználó ezeket blokkolhatja a saját számítógépén, a megfelelő biztonsági szint beállításával. Üzemeltető törekszik arra, hogy a weboldalon keresztül rosszindulatú programkódok ne kerülhessenek a felhasználó számítógépére.

Fórum használata

A fórum használatával a felhasználó elfogadja, és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti az alább felsorolt szabályokat, vállalja, hogy azoknak megfelelően viselkedik! A fórum két részből áll, egy nyílt, és egy zárt területből. A nyílt területet bárki látogathatja, olvashatja, oda bejegyzéseket helyezhet el. A zárt terület viszont kizárólag tanulók részére érhető el. A fórumra vonatkozó technikai adatokat, beállításokat, lehetőségeket megtalálod a Súgóban. Ez egy szakmai fórum, így törekedj arra, hogy megmaradj az ehhez kapcsolódó témakörök keretein belül! Tiltott témáknak minősülnek a politikával, a vallással, és a származással kapcsolatos megnyilvánulások!

 • Légy segítőkész!
  A régebbi (tapasztalt) fórumtagok segítsék az új tagokat eligazodni a fórumon, és a szabályok közt. Szakmai kérdésekre igyekezzenek legjobb tudásuk szerint válaszolni.
 • Légy tisztelettudó!
  Ne bánts meg másokat, ne személyeskedj! Vitatkozások során érvelj, és indokold mondandódat észérvekkel, és adatokkal. Ha egy moderátor szól valamiért, azt okkal teszi. Figyelj rá oda, és cselekedj a kérésének megfelelően.
 • Légy figyelmes, és körültekintő!
  Ha egy új témát szeretnél nyitni a fórumban, előtte győződj meg róla, hogy nincs-e már ilyen téma! Mielőtt hozzászólsz, gondold át a mondanivalódat! Igyekezz helyesen, és érthetően fogalmazni!
 • Légy törvénytisztelő!
  Tilos bármilyen illegális tevékenységre felbujtó, ezt ismertető, részletező, ehhez segítséget kérő vagy adó, továbbá trágárságot vagy nyílt szexuális tartalmat leíró/ábrázoló hozzászólások írása, képek, linkek, idézetek közzététele. Tilos minden olyan bejegyzés, ami a hatályos magyar törvények és jogszabályok szerint szabálysértésnek, vagy bűncselekménynek minősülnek. Vedd figyelembe, hogy amennyiben más forrásból idézel szöveget, vagy illesztesz be képet, azokat megilletheti a Szerzői Jogi Törvény idevonatkozó védelme.
 • Ne reklámozz!
  Ne használd az ingyenes fórum lehetőséget termékek, vagy szolgáltatások népszerűsítésére, reklámozására. Vélemény szabadon nyilvánítható, de az kizárólag a saját tapasztalatodat tükrözze. Ne buzdíts így másokat, hogy ők is kipróbálják, vagy igénybe vegyék ezeket.
 • Ne adj ki személyes adatot!
  Soha ne adj ki a hozzászólásodban sem magadra, sem másra vonatkozó személyes adatot! Tilos minden olyan adat közlése, mely alkalmas lehet a felhasználói névhez tartozó személy azonosítására!

Etikai kódex

 • Személyes véleménynyilvánítás engedélyezett, de mindig tartsd tiszteletben mások véleményét!
 • Ne próbálj senkit meggyőzni a saját igazadról, és ne próbálj meg eltántorítani másokat a saját elképzelésüktől.
 • Tiszteletlenség mások számlájának méretét, az illető tudását, vagy korábbi eredményeit firtatni, vagy kétségbe vonni.
 • Kereskedési döntéseit mindenkinek önállóan, egyéni meggyőződésből, és saját elhatározásból kell meghoznia.
 • Saját döntéseinek következményeiért mindenki önmaga felel.
 • Tartózkodj "tuti" tippek adásától. Senki sem tudhatja előre, hol lesz az árfolyam 1 nap, 1 óra, vagy akár 5 perc múlva.
 • Tilos pénzügyi szolgáltatással foglalkozó céget, vagy tevékenységet reklámozni! Ezekről csak személyes tapasztalat alapján mondhatod el a magánvéleményed.
 • Az élőben bemutatott kereskedések, valamint elemzések az előadók magánvéleményei, és nem minősülnek befektetési tanácsadásnak.
 • A résztvevőkre nézve sértő magatartást tanúsító tag figyelmeztetésben, vagy súlyosabb esetben kizárásban részesül.

Blogbejegyzés és hozzászólás

Az üzemeltető az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény 2.§ lc) pontja szerinti közvetítő szolgáltatónak minősül (mindenki számára elérhető, ingyenes tárhelyet biztosít). Ezen törvény 7.§ (3) bekezdése alapján az üzemeltető nem köteles a blogok moderálására, tartalmuk ellenőrzésére, szerkesztésére. Jogsértő tartalom bejelentésére használd a Kapcsolat űrlapot.

A tartalom fogalma, a felhasználók által felvitt összes adat, létrehozott blog, bejegyzés, hozzászólás, kép, és egyéb adat. Nem tölthetsz fel semmilyen, harmadik személy jogait sértő, vagy a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. A szerzőket megilletik a Szerzői jogok (lásd 1999. évi LXXVI. sz. tv.). A feltöltéssel határozatlan időre, felhasználási, másolási, szerkesztési, és terjesztési jogokkal ruházod fel az üzemeltetőt. Üzemeltető fenntartja a jogot a feltöltött tartalmak módosítására, hivatkozások megváltoztatására, indokolt esetben a részleges, vagy a teljes törlésre.

Reklám céljára nem használható a blog! Személyes véleményed megoszthatod, de ez minden esetben alapuljon a saját tapasztalatodon. Reklám célú bejegyzések, bannerek, ajánló (afilliate) linkek törlésre kerülnek. Ha reklámot szeretnél közzétenni az oldalon, tanulmányozd a Médiaajánlatot.

A blog szabadon hozzáférhető bárki számára. A látogatók olvashatják a bejegyzéseket, és értékelhetik az írásokat. Hozzászólni, és új blogbejegyzést készíteni csak regisztrált tagjaink tudnak. A blog szerzője jogosult moderálni a saját bejegyzéséhez érkező hozzászólásokat.

A rendszer a blogbejegyzéseidet a saját neved alatt teszi közzé! Ha ezt nem szeretnéd nyilvánosságra hozni, változtasd meg a saját neved a profilodban. A blogokhoz fűzött hozzászólásaid a felhasználói neveddel jelennek meg.

A szabályok megszegése, vagy sértő viselkedés esetén a felhasználó felfüggesztésre, súlyosabb esetben kizárásra kerülhet.