Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

péntek, 22 november 2019 15:08

Botrány az RSI indikátor körül

Írta:
Értékelés:
(12 szavazat)

Megosztja a magyar trader közösséget a legújabb botrány, az RSI indikátor körül. A legtöbben viszont teljesen félreértik a kialakult helyzetet! 

webináriumKorábbi véleményemet változatlanul fenntartom azzal kapcsolatban, hogy bizonyos személyek csúnyán visszaéltek mások bizalmával, jóhiszeműségével, és jogtalanul használnak olyan ötleteket, ami nem az ő agyszüleményük. Itt nem az RSI indikátorról van szó! Mindenki csak egy bizonyos videóra, az abban elhangzottakra koncentrál, és az eredeti ötlet szellemi atyjának kizárólag erre a videóra vonatkozóan kiadott nyílt levelére hivatkozik.

A probléma csak az, hogy a teljes történet nem kizárólag erről az egy videóról szól. Ez csupán a jéghegy csúcsa. Ezen az előadáson végre kibújt a szög a zsákból, ami nagyon szúrja sok embernek a szemét. Ahhoz hogy ebben az ügyben bárki is képben legyen, szükséges megismernie az elmúlt 2-2,5 év teljes történetét! Ezen információk ismerete nélkül ugyanis senki nem fog tudni objektív képet alkotni arról, hogy mi is történt itt valójában.

Következő előadásunkon ezt a történetet fogjuk részletesen elmondani. Az ügyben érintettek személyesen fognak felszólalni. Időrendben haladva, képekkel és egyéb dokumentumokkal fogjuk a hallgatóságnak bemutatni az események láncolatát. Megismerhetitek, hogy a kereskedő hogyan csipegette össze azokat az információmorzsákat, amiből egy olyan rendszert próbált szülni, ami kísértetiesen hasonlít egy már meglévő, viszont sokkal ismertebb és jóval hatékonyabb rendszerre.

Hogyan használják egy zárt közösségben már régóta Cimballi eredeti rendszerének a setupjait (DKK, csúzli, KK) és szakszavait, ezzel azt a látszatot keltve, mintha ők is a szükséges háttértudás birtokában lennének. Miközben sosem jártak a megfelelő oktatáson, és erre felhatalazást sem kaptak az ötletgazdától. Aki ráadásul a nyílt levelében ezt már kifejezetten aggályosnak is tartaná!

Hogyan jöttek létre és hogyan szakadtak meg kapcsolatok, barátságok, és az eset kapcsán hogyan változott meg gyökeresen egyes emberek véleménye másokról.

Kár elhamarkodottan és félinformációk alapján véleményt mondani, pusztán szimpátia alapján! Nem célom senki lejáratása, a sárdobálás, csupán a korrekt, minden részletre kiterjedő tájékoztatás! Amiről azt gondolom, hogy végső soron a tréder társadalom érdekeit szolgálja majd.

Az előadás nyílt, bárki csatlakozhat. Az előadásról felvétel is készül amit vágatlanul fogunk közzétenni. A chat fal mindenki számára látható lesz, oda bárki tehet majd bejegyzést. Nem csak azt fogjuk felolvasni róla, ami nekünk tetszik. Bárki használhat mikrofont, és kaphat lehetőséget, hogy szabadon elmondja a véleményét. Mindenkit kérek, a kulturált és moderált viselkedésre, a közösséget sértő, személyeskedő egyéneket el fogom távolítani az előadásból! Természetesen az ellenérdekelt fél is élhet majd a hozzászólás jogával, ha szeretne! Az erre vonatkozó meghívót már megkapták.

Az előadásról készült felvétel megtekinthető a Youtube csatornán.Üdvözlettel:
Dankó Zoltán

Megjelent: 1044 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 10 január 2020 16:36
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsde és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!

Új hozzászólás

1 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Totó66 szerda, 18 december 2019 21:21 Írta: Totó66

  Sziasztok!
  A videót még nem volt időm megnézni. Ám a cikkhez annyit hozzátennék, hogy nem a stratégia "ellopása" az erkölcstelen, hanem annak pénzért való továbbadása. Hiszen bármely stratégia fontos eleme a kereskedő aki alkalmazza. Ezért igazából nem is lehet ellopni. Viszont ennek tudatában nem lévő embereknek eladni azt, már nem becsületes dolog. Aki meg tudja ezt, nem veszi meg, hiszen ezt a tudást már csak akkor szerzi meg, mikor nincs szüksége ilyet vásárolni. Nyilván sokat kerestem én is arra, hogyan kell kereskedni. Vettem át ötleteket. Ezt én nem tekinteném lopásnak, csak tanulásnak, ami feltétlen szükséges. Állítom, hogy senki kereskedési módszerével nem tudtam pénzt keresni a piacon. Mikor viszont megtaláltam sajátomat, az senki máséval nem azonos, annak ellenére, hogy szükséges volt más kereskedők módszereinek ismerete hozzá. Tanítani, eladni nem szándékozom a módszeremet, mert másnak nem biztos hogy jó.
  Azért néhány dolog azoknak, akik kezdők (nehogy sóhernek gondoljanak, valamint látszódjon, miért nem lehet stratégiát lopni):
  Tanuld meg a lehető legtöbb stratégiát, de ne azért hogy alkalmazd, hanem hogy begyakorold a chart olvasását!
  Megfelelő méretű számlával kereskedj, olyan "megbízható" brókernél, ahol kicsi pozícióval lehet nyitni, van számodra pozitív kamat a devizakereskedésben, viszonylag nem nagy a spread.
  A kamat azért fontos, mert ne kereskedj napon belül, és csak olyan pozíciókat vegyél fel, amik neked kamatoznak.
  Én ugyanis a több ezer nyitott pozíció spread-jén vesztettem (1-1,5$ pozícióként). Magyarán az elvesztett pénz és a költség megegyezett, mivel spread nélkül az árfolyam nyereség és az árfolyam veszteség is azonos volt Ha napon túl nyitsz pozíciót abban az irányban, ahol neked kamatozik, akkor a spread-et visszanyered. Kis pozícióval nagy elmozdulásokban vehetsz részt. Nem kell szűk stopot használnod, ha megtanulod a következőket:
  Olyan devizapárt keress, amely a kamatnak kedvező irányba trenddel, vagy oldalaz. Mindig szintnél vegyél fel pozíciót trendirányban, de ne akkor, mikor trendirányba töri a szintet, hanem mikor visszatesztnél trend ellen töri azt (oldalazónál a csatorna szélénél). A stopot olyan távol tedd, hogy az csak a napos trend törésénél aktiválódjon. Ez azt jelenti, hogy 1/1-nél rosszabb lesz az RR-ed, ám a találati arányod nagyobb lesz. Minden szintnél nyiss, mikor trend ellen tör. Ugyanis, ha trend megfordul, legtöbbször akkor is vissza tér a szinthez. Logikus, hogy ha jó pozíciót nyitsz, nagyobb lesz a nyerő, mint a trendirányú törésnél és kisebb lesz a vesztő, hiszen az adott stophoz közelebb nyitottál. Ez engedi meg a rossz RR és az hogy a trendek nehezen fordulnak (napos, hetes, havi és nem napon belüli).
  A fentiekből látszik, hogy ezt mindenki nem tudja megcsinálni, (nyilván fontos elem, hogy mi az a szint aminél nyitok, illetve zárok, ehhez kell megtanulni a többi technikát és nem is írtam le mindent, hiszen az egy könyvre való lenne) Ezért hiszem azt, hogy stratégiát nincs értelme venni, lopni, csak tanulni, azért, hogy a sajátodat kialakítsd.
  Üdv: Totó66

  Jelentés
 

Hozzászólások

Idézet

"Csinálj mindent úgy, ahogy neked jól esik, és ne törődj senkivel és semmivel!"

Sztár születik c. film

Reklám