Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

péntek, 08 november 2019 17:30

Ne lopj stratégiát! Inkább tanuld meg!

Írta:
Értékelés:
(50 szavazat)

ne lopj strategiatNagyon sok kereskedési módszer létezik. Előbb vagy utóbb mindenkinek egyéni kereskedési stílusa lesz.

Éveket fog áldozni arra, hogy ezt a módszert minél jobban tökéletesítse, hogy a szabályait már automatikusan, rutinszerűen hajtsa végre. Végül az a kereskedési módszer, az a stratégia, a sajátjává fog válni. 

Ezek a kereskedési módszerek tanulhatók. A rendszer kitalálója képes a szükséges háttértudás átadása után, a kereskedési stratégiát is átadni. Ez a háttértudás elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy egyáltalán értsd azt, hogy mit is kellene látnod, és keresned a grafikonokon. A kereskedési módszer teljes ismerete nélkül, ugyanis nem fogsz tudni komplex, és helyes kereskedési döntéseket hozni! Nem fogod érteni, hogy a sablont hogyan kell használni, az indikátort hogyan kell helyesen értelmezni.

Birger Schafermeier szinte minden előadásán felkínálja a saját pendriveját, amin rajta van az összes eszköze, programja, indikátora, és sablonja, amit használ. Azt mondja: „Elviheted, de semmire nem mész vele, a szükséges háttértudás nélkül!” Teljesen igaza van! Ha látod is más indikátorait, sablonját, attól még nem fogod tudni, hogy az illető milyen gondolatmenet mentén, és pontosan hogyan használja őket.

Tanulni bárkitől lehet! Akár ingyen, akár pénzért, kaphatsz mástól tanácsot, vagy olyan ötletet, amit később felhasználhatsz a saját kereskedési módszered tökéletesítéséhez. A komoly tudásanyagoknak komoly ára is van. Egy jó oktatáson a szükséges háttértudás is a birtokodba kerül! Nem csak egy biorobotot akarnak belőled képezni, aki X indikátor Y jelzésére gombot nyom, hanem megértetik veled a piacot. Megismered az árfolyammozgások felépülésének, begyorsulásának és kimerülésének a folyamatait. Jobb helyeken megtanítják neked profi módon olvasni az ármozgást. Végülis a piac mozgását kell kereskedni, nem pedig az indikátorok jelzéseit.

Megpróbálhatod megfejteni más módszerét! Elkezdeni hasonlítgatni az árfolyam mozgását az indikátorok jelzéseihez. Hol adhatott jó jelzéseket és hol nem. Ettől még nem fogsz a szükséges háttértudás birtokába kerülni! Maradsz az a kezdő próbálkozó, aki voltál! Akinek még mindig nincs saját, önálló kereskedési módszere, aki még rászorul arra, hogy másoktól merítsen ötletet. Aki nem az árfolyam mozgását próbálja meg kereskedni, hanem csak az indikátorok jelzéseit kötögeti, mert még mindig nem érti, hogy miért és hogyan mozog a piac!

Egyesek pedig még a lopástól sem riadnak vissza! Ha valaki, más ötletéből próbál anyagi hasznot akar húzni, az szerintem egyszerűen csak lopás. Gátlástalanul felhasználják mások ötleteit, és megpróbálják azt a saját gondolatukként eladni. Pofátlanul pénzt kérnek azért, amiért ők ugyan egy fillért sem fizettek, nem jártak a kitalálónál oktatáson. és nincsenek is a szükséges háttértudás birtokában, de mégis megpróbálják ezt elhitetni másokkal. Lehet így is, ha az illető elég mélyen van emberileg!

Egy ilyen előadást láttam a napokban. Nagyon meglepődtem, és kikerekedett szemekkel néztem, hogy az előadáson, egy korábbról jól ismert kereskedési sablont látok. Amiről az előadó egyértelműen úgy beszélt, mintha az a saját szellemi terméke, a saját ötlete lenne. Viszont nem az! Hiányzik ugyanis az előadóból az a bizonyos szükséges háttértudás! Ami alapján tudhatná, hogyan is kellene azt a sablont használni.

Tény, hogy egyszerűen ellopott egy ötletet!

Ezt a rendszert én már 4 évvel ezelőtt láttam valaki másnál! Láttam, hogy a szükséges háttértudás birtokában milyen remek eredményekre képesek ennek a rendszernek a használói, és a náluk végzett tanulók. Bizonyára ezeket a sikereket irigyelhette meg az előadó. Viszont a koppintás nagyon gyengére sikerült.

Csak elméletben volt képes bármilyen kereskedési lehetőségről beszélni! Sehol egy tényleges kötés, egy szépen felépített pozíciósor, amire az eredeti rendszer professzionális használói képesek. Csak a megszokott mutogatás a múltbéli charton, hogy itt vagy ott, milyen jó lehetőség is lett volna a kereskedésre. A látott RSI indikátor segítségével próbálta meg visszafejteni a múltbéli chart mozgását. Mintha hosszú évek után, az új sablon birtokában, csak most gyúlt volna fény az agyában, hogy hogyan is kellene valójában kereskedni!

A témának egyébként Nagyferenczi László, Kovács J. Tamás és Puppi Adrián a hazai szakértői. Náluk lehet olyan szintű tudást szerezni, ahol a szükséges háttértudás is benne van a tananyagokban. Az Elliott hullámelmélet kellő mélységű ismerete, és az alapos piacismeret nélkül, a bemutatott RSI rendszer sem fog senkit gazdaggá tenni. Nem kívánom megnevezni az illetőt, de remélem, hogy magára ismer. Aki látta az említett előadást, és az eredeti rendszert is ismeri, annak úgyis összeáll a kép. Sok pipet mindenkinek!

Megjelent: 1538 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 10 november 2019 08:18
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsde és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!

Új hozzászólás

17 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán szombat, 30 november 2019 09:10 Írta: Dankó Zoltán

  Kedves András!
  Ha nem volt jelen az előadáson, akkor a felvételt itt éri el: https://tinyurl.com/qn5qkku
  Tekintse meg, és várom az újabb hozzászólását az új információk ismeretében! :)

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán péntek, 22 november 2019 20:38 Írta: Dankó Zoltán

  Kedves András!

  Kérdéseit akár már most is meg tudom válaszolni, így nem kell a jövő hétig várnia:
  1, Sokakhoz hasonlóan, nekem is csak a november 5.-ei előadás megtekintése után esett le az állam, és kezdtem azon gondolkozni, hogy ez a történet nem kerek, és nekem nagyon bűzlik! Részinformációim ugyan már voltak a Kovács J. Tamás és a kereskedő kezdeti barátságáról, majd megszakadó kapcsolatáról, de ennek ezideáig nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget. Ezután kezdtem alapos nyomozásba, és az elmúlt 3 hétben aprólékos munkával raktam össze a mozaikokat. Így épült fel az elmúlt 2-2,5 évnek a története, amit majd mindenki meghallgathat 29.-én pénteken.

  2, Nem tudtam 2 éve! Csak most állt össze a kép, és adtam hangot az aggályaimnak.

  3, Az előadás készültekor még más véleményem volt az illetőkről. Ma már tudom, hogy alaposan félreismertem őket. Azonnal letiltattam a saját előadásomat, amit le is vettek. Ugyanekkor a Kovács J. Tamás előadását is eltávolították. Tudomásom szerint ezt nem ő kérte. Nyilvánosan nem is szólalt még fel az ügyben ellenük. Viszont pénteken ő is ott lesz az előadáson, és ő maga fogja elmesélni a saját szemszögéből a történteket.

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Kovács András péntek, 22 november 2019 16:35 Írta: Kovács András

  Kedves Zoltán!

  Nem kívánom tovább folytatni ezt a vitát Önnel mert teljesen felesleges, azonban van pár dolog, ami számomra nagyon nem logikus s emiatt a 3 kérdést tennék fel Önnek.
  1.Miért éppen most kezdte el ezt a “boszorkányüldözést?
  2.Miért várt eddig ha Ön már ezeket tudta 2-2,5 év óta?
  3. Amennyiben Ön ennyire nem szimpatizál az Ön által becsmérelt előadóval és oldalával, akkor miért ment el hozzá vendégelőadónak?! :D

  Ez számomra érthetetlen..... :D

  u.i: Az Ön hozzászólása ki lett rakva, tudja nem mindenki azzal foglalkozik, hogy azonnal engedélyezze mások üzenetét mert más dolga sincs pl vannak akik kereskednek vagy egyéb elfoglaltságaik vannak.

  u.i2: Részt fogok venni a 29-i előadáson, ha küld nekem egy meghívót az e-mail címemre. S kérem azon az előadáson válaszolja meg az általam feltett kérdéseket, mert szerintem ezek a válaszok másokra is ugyanúgy tartoznak. Köszönöm szépen. Szép hétvégéd és eredményes jövő hetet kívánok Önnek!

  Üdv: Kovács András

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán péntek, 22 november 2019 09:32 Írta: Dankó Zoltán

  Kedves András!

  Szóval ön körme szakadtáig védeni próbál egy olyan személyt, akinek még a saját weboldalán nincs se demokrácia, se szólásszabadság, hiszen még az én kommentemet sem merte gyáva módon kitenni, egészen addig, amíg az már letagadhatatlanná nem vált!
  Beszűkült látásával ön és a többi szimpatizáns is csak a nyílt előadásra, és az erre szorítkozó levélre fókuszál, amit a Nagyferenczi László írt. Aki ugyan tud, a már 2 éve a háttérben folyó eseményekről, de egyelőre nem látja kellően bizonyíthatónak az esetet ahhoz, hogy egyéb lépéseket tegyen. Egyelőre! Mi viszont a pénteki előadáson erre fogunk nagy hangsúlyt fektetni, hiszen az ingyenes előadás csupán csak a jéghegy csúcsa. Ahol végre kibújt a szög a zsákból, ami nagyon szúrja egyesek szemét. Jöjjön el, hallgassa meg, és majd utána is írja le a véleményét, ha kérhetem. Addig viszont fölösleges is lenne újabb köröket futnia!

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Kovács András péntek, 22 november 2019 07:45 Írta: Kovács András

  Kedves Zoltán!

  Szóval ezeket amiket mi írunk negatív kommenteknek veszi? Pedig én pozitívumokat is írtam hogy köszönöm hogy kitette az üzenetet (ami amúgy a demokrácia alapja a szabad véleménynyilvánítás lehetősége). :D
  Tudja én nem nagyon tűröm el az igazságtalanságot s ez ellen emelek szót.
  Azt nem értem hogy miért nem elégszik meg Cimballi válaszával? Az Ön által becsmérelt előadó (ahova a levelét is írta) oldalán már közzétett egy állásfoglalást a témában. Mit rugózik még mindig ugyanazon?! Sajnos kevés olyan korrekt és rendes előadó van, mint akit Ön most becsmérel. Maga szerint ha Cimballit kár érte volna ő maga arról nem tudna, hiszen meg is említi ebben a válaszában egy ilyen esetet. Ehhez képest ő kiáll az előadó mellett mert nincs min összekülönbözni.
  Persze Ön már nem fordul vissza de remelem ez az Ön előadása amin (“minden kiderül”) olyan is amiről Cimballi se tud :D :D remelem csak annyi lesz hogy ELNÉZÉST KEREK MINDENKITŐL!

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán péntek, 22 november 2019 06:30 Írta: Dankó Zoltán

  Hiába is jöttök negatív kommentelni, mert nekem ez nem számít! Másokkal ellentétben nekem nincs takargatnivalóm. Akik csak a pozitív kommenteket engedik ki a saját oldalukra, de még a meghívómat sem merik feltenni, nehogy kiderüljön az igazság. Pedig ki fog, ettől függetlenül is!
  https://tinyurl.com/rmsz8d2

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán csütörtök, 21 november 2019 19:44 Írta: Dankó Zoltán

  Kedves András!

  Akkor miért jár még vissza? Ma már az ötödik bejegyzését teszi, de állítólag nem vagyok a példaképe.
  Akkor Ön titkon, mégiscsak a rajongóm! :D

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Kovács András csütörtök, 21 november 2019 17:22 Írta: Kovács András

  Egyébként még annyi hogy nem igazából hiszek ilyen olyan oldalaknak ahol méltatnak hol ilyen, hol olyan embert (trédert vagy bárkit) mert én a saját tapasztalataim alapján ítélek meg bárkit is, de Ön nekem NEM példakép.
  Még egy dolog a ? - jelek helyén nagy nevetéses meg kacsingató smile-k vannak csak miheztartás végett.

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Kovács András csütörtök, 21 november 2019 16:35 Írta: Kovács András

  Rendben van, igyekszem majd logikusan gondolkodni a jövőben! Köszönöm szépen a figyelmességét és a tanítást! ?
  Legjobbakat kívánom Önnek!

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán csütörtök, 21 november 2019 16:13 Írta: Dankó Zoltán

  Kedves András!

  Gondolkozzon már logikusan, legyen szíves! Engem oda HÍVTAK! Nem jószívűségből, hogy több követőm lehessen, hanem azért, hogy a személyemmel próbálják meg emelni a Klub színvonalát. Hiszen a korábbi előadók is a szakma elismert képviselői voltak, több éves múlttal a hátuk mögött.
  Számomra teljesen lényegtelen a követőim száma! Nincs előfizetési rendszerem, nem árulok pénzért semmit, és egy ideje oktatással sem foglakozom!
  Ha ön eddig még nem ismert engem, az vagy azért lehet, mert nem túl régóta foglalkozik ezzel a témával, vagy messzire kerülte azokat a népszerű online felületeket, ahol én már nagyon régóta elismert tag vagyok.
  https://www.youtube.com/user/zoolitrading
  https://forum.tozsde.hu/member/1121-forex-klub

  Jelentés
 

Hozzászólások

Idézet

"Rengeteg út van és rengeteg zsákutca. Rengeteg lehetőség és rengeteg rossz döntés. Megyünk az úton, ami adatott, és néha megesik, hogy az ember lánya egyszerűen eltéved, mert rossz sarkon fordul be. Nem érdemes azon rágódni, mi lett volna ha... Meg kell keresni a helyes utat, és tovább kell menni. Mindannyian a saját utunkat járjuk. És mi a cél? Hogy megvalósítsuk önmagunkat."

Szex és New York c. film

Reklám