kedd, 19 december 2017 23:03

Kockázatos brókerek

Írta:
Értékelés:
(5 szavazat)

Mellényúlhattak azok a brókerek, akik a növekvő ügyféligény hatására a cryptodevizák piacára merészkedtek. Most hirtelen, és szinte egyszerre fújtak visszavonulót, pár nap leforgása alatt.

riskEzek a brókerek szerintem most jelentős kockázatokat hordoznak! Két napon belül számos bróker jelentette be, hogy felfüggeszti a cryptodevizákból származtatott termékeinek (CFD) kereskedését. Ezek a legismertebb digitális pénzek, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, stb.. Tudjuk, hogy jelentős emelkedésen van túl mindegyik. Hihetetlen magasságokba jutottak, nagyon rövid idő alatt.

Talán épp ez lehet a baj. Elképzelhetőnek tartom, hogy nem készültek fel elég rendesen erre a cégek, és esetleg elszámolhatták magukat a kockázatkezelési oldalon. Nem tudom mi áll a háttérben, de az események globális mérete, és az ügyfelek pozícióinak gyors likvidálása semmi jóra nem utal.

Ezért az olvasóim részére az alábbi kockázati figyelmeztetést teszem közzé, amit hírlevél formájában is ki fogok küldeni minden feliratkozónak:


Kockázati figyelmeztetés!

Arról szeretnélek tájékoztatni, hogy a tegnapi és a mai nap folyamán, olyan globális események történtek, amik fokozott figyelmet követelnek, és a következményeik talán téged is érinthetnek.

Azok a brókercégek, akiknél korábban volt lehetőség crytodevizákból származtatott (CFD) termékek kereskedelmére, hirtelen, szinte egyszerre függesztették fel ezen termékek további kereskedését. Már szinte minden brókernél, csak a pozíciók zárására van lehetőség. Egyes cégek, legkésőbb január első hetében kényszerlikvidálni fogják azon ügyfeleik pozícióit, akik addig nem zárják le azokat önként.

Ez egy meglepően szokatlan lépés, és az, hogy minden cég szinte egyszerre lépte meg, komoly aggodalomra adhat okot.

Nem szeretnék pánikot kelteni!

Nem tudom, hogy pontosan milyen okok húzódhatnak meg a háttérben! Viszont legrosszabb esetben akár fizetésképtelenség is kialakulhat azoknál a cégeknél, akik esetleg helytelenül mérték fel, és rosszul kezelték az ezzel a piaccal járó kockázatokat.

Azt javaslom neked, hogy amennyiben van ilyen cégben jelenleg befektetésed (akár kereskedtél korábban cryptodeviza termékekkel, akár nem), hogy haladéktalanul vizsgáld felül a saját brókered kockázatát! Megfelelő körültekintéssel, és gondossággal mérlegeld a lehetőségeidet! Amennyiben szükségesnek itéled, mielőbb gondoskodj a tőkéd biztonságba helyezéséről!

Üdvözlettel:
Dankó Zoltán

Megjelent: 1493 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2018 16:01
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsdei és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!
 

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

 • Igazad van! Úgy tűnik már valóban nem érhető el a magyar nyelvű weboldal, csak az angol és más nyelvek. Mivel…
  Az ActivTrades elköltözött
 • Kedves Zoli! Azt nem tudod véletlenül, hogy az ActivTradesnek megszűnt a magyar nyelvű ügyfélszolgálata, illetve a magyar nyelvű weboldala, vagy…
  Az ActivTrades elköltözött
 • Kedves Kata ! Köszönöm Neked is a mai előadásodat . Sok hasznos gondolatot kaptam Tőled , és sok -sok mindenben…
  Wéber Kata előadása
 • Kedves Zsolt & Karolin! Nem ehhez a cikkhez tartozik a téma, de ha már ide írtatok, maradjon itt. A Kairos…
  Avail Trading Corp sztori
 • Helló Zoltán! Nagyon intelligens, és szimpatikus érzetem van... Mi nagyon beleugrottunk a Kairos-ba ( talán ismered ), és a családunknak…
  Avail Trading Corp sztori

Idézet

"Rosszindulatú megjegyzésekbe még senki nem halt bele - egyszerűen hozzátartoznak az élethez, főleg, ha az ember sikeres valamiben."

Paulo Coelho

Reklám