Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

kedd, 19 december 2017 23:03

Kockázatos brókerek

Írta:
Értékelés:
(5 szavazat)

Mellényúlhattak azok a brókerek, akik a növekvő ügyféligény hatására a cryptodevizák piacára merészkedtek. Most hirtelen, és szinte egyszerre fújtak visszavonulót, pár nap leforgása alatt.

riskEzek a brókerek szerintem most jelentős kockázatokat hordoznak! Két napon belül számos bróker jelentette be, hogy felfüggeszti a cryptodevizákból származtatott termékeinek (CFD) kereskedését. Ezek a legismertebb digitális pénzek, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, stb.. Tudjuk, hogy jelentős emelkedésen van túl mindegyik. Hihetetlen magasságokba jutottak, nagyon rövid idő alatt.

Talán épp ez lehet a baj. Elképzelhetőnek tartom, hogy nem készültek fel elég rendesen erre a cégek, és esetleg elszámolhatták magukat a kockázatkezelési oldalon. Nem tudom mi áll a háttérben, de az események globális mérete, és az ügyfelek pozícióinak gyors likvidálása semmi jóra nem utal.

Ezért az olvasóim részére az alábbi kockázati figyelmeztetést teszem közzé, amit hírlevél formájában is ki fogok küldeni minden feliratkozónak:


Kockázati figyelmeztetés!

Arról szeretnélek tájékoztatni, hogy a tegnapi és a mai nap folyamán, olyan globális események történtek, amik fokozott figyelmet követelnek, és a következményeik talán téged is érinthetnek.

Azok a brókercégek, akiknél korábban volt lehetőség crytodevizákból származtatott (CFD) termékek kereskedelmére, hirtelen, szinte egyszerre függesztették fel ezen termékek további kereskedését. Már szinte minden brókernél, csak a pozíciók zárására van lehetőség. Egyes cégek, legkésőbb január első hetében kényszerlikvidálni fogják azon ügyfeleik pozícióit, akik addig nem zárják le azokat önként.

Ez egy meglepően szokatlan lépés, és az, hogy minden cég szinte egyszerre lépte meg, komoly aggodalomra adhat okot.

Nem szeretnék pánikot kelteni!

Nem tudom, hogy pontosan milyen okok húzódhatnak meg a háttérben! Viszont legrosszabb esetben akár fizetésképtelenség is kialakulhat azoknál a cégeknél, akik esetleg helytelenül mérték fel, és rosszul kezelték az ezzel a piaccal járó kockázatokat.

Azt javaslom neked, hogy amennyiben van ilyen cégben jelenleg befektetésed (akár kereskedtél korábban cryptodeviza termékekkel, akár nem), hogy haladéktalanul vizsgáld felül a saját brókered kockázatát! Megfelelő körültekintéssel, és gondossággal mérlegeld a lehetőségeidet! Amennyiben szükségesnek itéled, mielőbb gondoskodj a tőkéd biztonságba helyezéséről!

Üdvözlettel:
Dankó Zoltán

Megjelent: 2153 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2018 16:01
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsde és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

Idézet

"Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Ne add fel! Egy életed van, egyetlen dobás. Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni. Tudj kacagni saját kudarcaidon, és kezdd elölről."

Böjte Csaba

Reklám