szombat, 18 november 2017 08:22

Bevétel a tőzsdéből

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Hogyan szerezz még több bevételt a tőzsdéből? Kereskedj jobban, többet! Sokan így gondolják, pedig szerintem nem ez az egyetlen út.

diverzifikacioMost nem arra szeretnélek téged rábeszélni, hogy kezdjél el te is holnaptól tőzsdézni! Hanem egy olyan kérdést szeretnék egy másik oldalról is megvilágítani, ami nagyon gyarkan felmerül.

Ha te olyan jól kereskedsz, miért nem csak abból élsz? Miért oktatsz, reklámozol, hirdetsz, blogolsz, stb-stb....?

Sokan nem akarják megérteni, pedig maguk is jól ismerik a diverzifikáció fogalmát a tőzsdéből. A saját életükre mégsem alkalmazzák ezt a nagyon egyszerű szabályt. Ők újra és újra leírják azt, hogy ők nem értik, hogy miért foglalkozik valaki oktatással, vagy reklámozással, vagy marad alkalmazott még egy ideig, amellett hogy ért a tőzsdéhez, és mellette a saját számláján is eredményesen kereskedik. Pedig a válasz egyszerű: diverzifikáció.

Ha az utcán sétálva eléd fújna a szél 10.000 Ft-ot, lehajolnál érte? Naná, még szép. Talált pénz! Te a jelenlegi fő bevételi forrásod mellett, csinálsz bármi mást, ami viszonylag kevés munkával, jelentős többletjövedelmet hoz számodra? Miért nem!? Nem tiltja semmi! Vagy már esetleg neked is több forrásból jön a jövedelmed? Szerintem a mai világban célszerű több lábon állni, mert sohasem tudhatod, hogy mit hoz a holnap. Diverzifikálj!

 • Saját számlás kereskedés
  A legnagyobb probléma az vele, hogy nem tervezhető előre az ebből származó tőzsdei bevétel. Egyik hónapban van, a másik hónapban meg esetleg nincs. Ahogy a piac adja, vagy elveszi. De ha nincs, a sárga csekket akkor is be kell fizetni valamiből. Hozzányúlsz az egyéb megtakarításaidhoz (ugye van egyéb megtakarításod?), vagy kiveszed a kereskedési tőkéből, és azon sopánkodsz, hogy fogod ezt a jövő hónapban még kevesebb pénzből visszakeresni. Másik gond, az egyéni kockázatvállalási szint. Én azt mondom, az nem "megélhetési kereskedő", aki egy üzletkötésbe nem tud legalább 100 EUR (kb. 30.000 Ft) kockázatot beletenni. Nyugodtan cáfoljon rá aki tud, hogy ennél kisebb üzletkötésekkel, legalább egy minmálbérnyi összeget rendszeresen ki tud utalni magának az illető a saját brókerétől, havi szinten. Várom a jelentkezőket egy hiteles számlatörténettel!

Az én tapasztalatom az, hogy rendszerint azoknak megy jól a kereskedés, akik valójában nincsenek rászorulva a tőzsdéből származó bevételre. Akik egyébként is jó körülmények között élnek, rendezett anyagi háttérrel, és megakarítással is rendelkeznek. Akik viszont valamilyen kényszertől hajtva vágnak bele a tőzsdézésbe, kapzsiságból, ettől remélik a gyors meggazdagodást, vagy nehéz anyagi helyzetükből a tőzsde segítségével remélik a kitörést, általában csalódni szoktak. Őket húzzák be a kamu hirdetések, és az ügynökök, mindenféle könnyű igéretekkel, ahol majd jó drágán eladják nekik a reményt.

 • Reklámozás
  Évekig hurrogtam mindenféle brókercégre, hogy mekkora szemetek. Ennek az lett a következménye, hogy messzire elkerültek. Amióta nem szidom őket, ez megváltozott. Most már ők keresnek engem. Látják az itt megforduló nagyszámú szakmai olvasóközönséget, akik potenciális ügyfelek lehetnek. Most már hajlandóak a reklámért és az ajánlásért is fizetni. Ráadásul nem is keveset. Akármelyik céget persze én sem ajánlom. Van egy határ, ami alá nem megyek, és olyan dolgot sem írok le róluk, ami miatt később majd szégyellnem kellene magamat. Senkit nem biztatok közvetlenül kereskedésre, nem adok tippeket sem, csupán azt az igényt szolgálom ki, hogy: Az emberek kereskedési lehetőséget keresnek.
 • Oktatás
  Nem is az oktatás a legjobb szó rá, inkább a tapasztalataim átadása. Igen, pénzért! Nem gond, ha te nem szeretnél fizetni érte. Te is meg fogod idővel szerezni ezt a tapasztalatot. A kérdés csak az, hogy mennyi idő alatt, ez az idő neked mit ér meg, és mennyi lesz a végén a "tanulópénz". Szerintem én a több éves tapasztalatomat töredék áron adom át neked, sokkal rövidebb idő alatt.
 • Előfizetés
  Régebben csak hobbiból "írogattam" az oldalt. Az elmúlt 1-2 évben már tudatosan tanulom, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Ma már konkrét tervem van, hogy mit is szeretnék kezdeni az egésszel. Lesz egy zártkörű, előfizetéses rész. Oktatással, állandó trading rommal, ahol közös kereskedések, és előadások lesznek, stb... Ez szintén egy újabb bevételi lehetőség lesz.
 • Egyéb bevételek
  Lehetne itt sokminden. Szignálszolgáltatás, számlakezelés, indikátor és robot írás, stb. Ezekkel viszont én nem foglalkozom. Ezek már komoly, engedélyköteles tevékenységek, csinálja őket az, aki akarja, vagy programozzon az, aki jól ért hozzá.

Ha az egyik tevékenység esetleg nem megy olyan jól, ott a többi. Így szinte mindig biztosan lesz bevétel a tőzsdéből. Ha semmi nem menne, a weboldal akár már Google AdSense hirdetési bevételből is könnyen kitermeli a fenntartási költségeit. Köszönhető ez a jól megírt cikkeknek, és az egyre növekvő olvasótábornak. Ezúton is köszönöm neked, hogy olvasod a blogot!

Mondhatod, hogy te ezzel nem értesz egyet. Én viszont azt mondom, hogy végül csak az számít, hogy a nap végén mennyi pénzt viszel haza a családodnak, hogy egy jobb életet tudj nekik biztosítani úgy, hogy reggelente azért még a tükörbe tudj nézni. 

Megjelent: 875 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2018 09:59
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsdei és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!
 

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

 • Igazad van! Úgy tűnik már valóban nem érhető el a magyar nyelvű weboldal, csak az angol és más nyelvek. Mivel…
  Az ActivTrades elköltözött
 • Kedves Zoli! Azt nem tudod véletlenül, hogy az ActivTradesnek megszűnt a magyar nyelvű ügyfélszolgálata, illetve a magyar nyelvű weboldala, vagy…
  Az ActivTrades elköltözött
 • Kedves Kata ! Köszönöm Neked is a mai előadásodat . Sok hasznos gondolatot kaptam Tőled , és sok -sok mindenben…
  Wéber Kata előadása
 • Kedves Zsolt & Karolin! Nem ehhez a cikkhez tartozik a téma, de ha már ide írtatok, maradjon itt. A Kairos…
  Avail Trading Corp sztori
 • Helló Zoltán! Nagyon intelligens, és szimpatikus érzetem van... Mi nagyon beleugrottunk a Kairos-ba ( talán ismered ), és a családunknak…
  Avail Trading Corp sztori

Idézet

"Megtehettem volna. Soha nem fogjuk föl igazán az ilyen mondatnak az értelmét. Valójában életünk minden pillanata tartogat valamit, ami megtörténhetne, és mégsem történik meg. Rengeteg mágikus pillanat van, amit nem is veszünk észre, mígnem a sors keze - teljesen váratlanul - megváltoztatja az egész életünket."

Paulo Coelho

Reklám