Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

péntek, 27 október 2017 06:33

A kudarc olykor sikerhez vezet

Írta:
Értékelés:
(2 szavazat)

A hét folyamán megtartott ‘Heti Kitekintő’ előadáson mindig azzal indítunk, hogy van egy ‘Hét Mondása’ (Quote of the Week), amiből tanulságot vonunk le személyes tapasztalat alapján. 

stofs

Ez most sem volt máshogy és úgy gondoltam erről érdemes egy hosszabb cikket írni. De miért is?

Sokszor találkozok kezdőkkel, akik úgy gondolják, hogy az FX a 'get-rich-quick-scheme', tehát a gazdagodjunk meg gyorsan dolog. Ezzel csak az a probléma, hogy ha én nem - vagy az, akivel éppen gyakorolnak -, akkor a piac fogja nekik megmutatni, hogy ezt nagyon rosszul képzelték el.

Ekkor jön az, hogy ez nem nekik való, ezt nem lehet megtanulni, nekik ezt nem is így adták elő és ehhez hasonló kifogások. A napokban beszéltem más megélhetési traderekkel is és többen megerősítettek ismét abban, amit én is gondolok az egészről. Nem lehet napok, hetek alatt a szakmát megtanulni. És itt ki is mondtam a legfontosabbat. Ez egy szakma, ez évek során felgyülemlett tudás és főleg tapasztalat, aminek nagy eséllyel lesz eredménye. Itt nem garantált semmi, csak az, hogy ha ténylegesen ott ülünk a gép előtt naphosszat, éveken keresztül, akkor előnnyel indulunk ezen a piacon.

Mit szeretnék tanácsolni azoknak, akik kezdők vagy esetleg már évek óta próbálkoznak de nem értek még el érdemleges sikert a saját világukban?

I. Tanulni, tanulni, tanulni
Gondoljunk arra, hogy ez egy tovább képzés, ahol időt és energiát kell bele rakni azért, hogy meg legyen az eredménye. Foglalkozzunk a száraz anyaggal legalább napi 3-4 órát. Ez segíteni fog abban, hogy az új információt majd a későbbiekben beleolvaszthassuk a gyakorlati részbe.

II. Gyakorlat teszi a Mestert
Ha sikerül beletenni az időt az olvasásba, kutatásba, menjünk tovább és alkalmazzuk azt, amiről tanultunk, gyakoroljunk minél többet. Mint minden mást, a deviza kereskedést is azzal lehet fejleszteni, ha nem csak olvasunk róla, hanem csináljuk is. Amikor valaki megemlíti a ’10.000 óra szükséges ahhoz, hogy sikeresek legyünk benne’ mondatot, akkor lehet még keveset is mondott. A piac percről percre fejlődik, változik, alakul, mozog, nő. Nem lehetünk sikeresek egy olyan piacon, ahol nem vagyunk hajlandók napi szinten fejleszteni tudásunk és tapasztalatunkat növelni. Itt gondolok a stratégiánkra is. Attól, hogy van egy stratégiám még nem biztos, hogy holnap is jó lesz, mert mi van, ha ma oldalaz a piac, ami jó a rendszeremhez, de holnap trendelni fog?

Mit tudok a manuális kereskedésen kívül? Ismerem a nagy kezeket? Tudom hogy működnek a HFT rendszerek és hogy befolyásolják a piacot? Ismerem azt az indikátort, amit használok, vagy csak elolvastam, az általános infót róla a Google-n?

III. Ne féljünk segítséget kérni
Nem tanulhatja meg mindenki magától. Lesznek olyan ritkaságok, akik maguktól megtanulják, de az emberek többségének szüksége van útmutatásra, egy emberre aki ‘fogja a kezét’ bármi is legyen. Ha erre adjuk a fejünket, próbáljunk olyan tanárt keresni, aki valós eredményeket ért el, és ezt tudja igazolni, tekintve, hogy manapság már mindenki oktathat, könnyen félrevezetik az embereket, sajnos.

IV. Ne féljünk hibázni
A legfontosabb. Igenis hibázzunk. Igenis próbáljuk ki milyen Stop nélkül kereskedni. Higgyétek el, egyszer kell csak megégetned magad Stop nélküli kereskedésben és onnantól mindig ott lesz az SL. Tapasztalat. Én magam is a legtöbbet a hibáim során tanultam és még most is azokon keresztül tanulok.

Szívesen látok mindenkit a hétfőnként tartott ‘Heti Kitekintő’-re, ahol élőben, valós számlán kereskedek és elemzek azokkal, akik csatlakoznak. Az előadás célja, hogy jó hangulatban, értelmes információt osszunk meg egymással, ingyen. Itt tudsz feliratkozni: https://www.stofs.com/hu/webinars

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket.

Kiss Ádám

Megjelent: 859 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2018 16:04

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

Idézet

"Ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre, s azt mondja, ím, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte a munkáját."

Martin Luther King

Reklám