vasárnap, 30 október 2016 10:01

Best Choice bróker felfüggesztés

Írta:
Értékelés:
(5 szavazat)

A ciprusi felügyelet határozata nyomán, az MNB is felfüggesztette a Best Choice FBC Ltd. brókert. Ezzel könnyen véget érhet az FX21 számlakezelés magyar sikertörténete.

Best Choice brókerA történet ott kezdődik, hogy pár évvel ezelőtt a Different Choice FBC Ltd. elkezdte az FX21 névre keresztelt számlakezelési szolgáltatását. MLM rendszerben, az ajánlóknak sikerdíjat osztva toborozták az ügyfeleiket. Ezt kiszúrta az MNB és vizsgálódni kezdtek. Végül piacfelügyeleti eljárásban 500 millióra büntették a céget, és azonnali hatállyal eltiltották a jogosulatlan pénzügyi tevékenység további végzésétől.

Időközben a cég a jutalékosztás rendszerén is változtatott. Már csak azoknak az ügynököknek voltak hajlandók fizetni, akik folyamatosan vittek új kuncsaftokat. Az inaktívvá váló toborzóktól megvonták a sikerdíjat, hogy kevesebbet kelljen kifizetniük. Ezzel egyidőben megjelent a Best Choice FBC Ltd. a történetben, mint egy új brókercég. Nem vallott nagy fantáziára a névválasztás a DCFX után. Gyaníthatóan csak az ügyfelek átterelése és a felügyeleti engedély megszerzése volt az új bróker célja. Az MNB meg fusson a DCFX-re kiszabott bírság után, amit szinte reménytelen behajtani egy offshore cégtől.

Az FX21 számlakezelésnél számos gyanús körülmény tűnt fel. Valószínűtlen árszinteken és időben bekötött tranzakciók tarkították a számlatörténeteket. Amikor ezekre rákérdeztek az ügyfelek, csak szakmainak tűnő félrebeszélést kaptak. Még ők vonták kérdőre a saját ügyfeleiket, ha nyilvános fórumokra kikerültek a gyanús tranzakciókról készült képernyőfotók, amiket a tranzakciós számokból sikerült beazonosítaniuk. A rossz hírüket keltőknek pedig szívlapátos szájbaverést ígértek be telefonon.

Az MNB mostani határozatával a magyar ügyfelek előtt végleg lehúzhatják a rolót. Néhányan már amúgy is aggódnak egyes fórumokon a kifizetési kérelmeik több hetes csúszása miatt. A 3TGFX és a számlakezeléseik bedőlése után már csak ez hiányozna.

Megjelent: 4386 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 13 november 2018 11:39
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsde és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

3 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Bodo Bence vasárnap, 30 június 2019 01:18 Írta: Bodo Bence

  Kedves Zoltan,
  En is kulfoldon elo karosult vagyok, kb. 20 k USD-t loptak el tolem es a csaladomtol. Mivel "csak" gazdasagi bunozokrol van szo, esely sincs a megbuntetesukre, es a volt ugyfelek kartalanitasara.
  Mit gondol, ha pertarsasag helyett valamifele rendezobizottsag alakulna, aki gondoskodna a cegvezetok egyszeri es vegleges kiiktatasarol? En a koltsegekre szivesen bedobnek 1 millio HUF-ot. Szerintem nem lennek egyedul azzal a velemennyel, hogy ez akar megfelelo pelda lehetne a hasonlo gondolkodasu bunozok gondolkodasanak atformalasara. Ha mas is belepne a koltsegviselok koze, osszejohet egy komoly toke, amit aztan az vihet, aki megerdemli :-)
  Gondolom ezen otletem nem alkalmas a nyilt kozlesre, mert aztan a gazdasagi bunozok felhanytorgatnak nem letezo emberi jogaikat... Sajnos.
  Tisztelettel,
  Bence

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán hétfő, 12 november 2018 10:53 Írta: Dankó Zoltán

  Semmivel nem tudlak biztatni!
  Az a pénz elveszett, vagyis ellopták. :(
  Nyomozást folytat a Budapesti Rendőr-Főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya.
  1027 Budapest, Gyorskocsi utca 31. 1/457-5732 (Nagy László Péter r. ftőrm.)
  Akinek információi vannak az üggyel kapcsolatban, forduljon hozzá!

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Ignath Antal szerda, 07 november 2018 18:54 Írta: Ignath Antal

  Tisztelt Danko Zoltan.
  Hova forduljak panaszommal a BCFX broker szamlam volt ,de a Brexitre valo hivatkozassal be kelett a szamalt fagyasztanom ,mert nem duplaztam meg a befektetesi összeget ,ezert be keletett zarni a szamlat ami nyereseges volt igertek hogy vissza fogjak allitani ami a nem tortent meg. szerintem elloptak a penzemet ,csalas volt az egesz

  Jelentés
 

Hozzászólások

Idézet

"Ha arra kell a munka, hogy legyen egy életed, akkor vagy egy új munka kell, vagy egy új élet."

Grace klinika c. film

Reklám