Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

szerda, 20 július 2016 17:19

Tőzsde filmek 2. rész

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

A tőzsde filmek mindig érdekesek. Szóljanak bennfentes kereskedésről, csalásról, átverésről, vagy világméretű összeomlásról. Az alábbi tőzsde filmek nem maradhatnak ki az életedből, ha tényleg komolyan érdekel ez a téma.

Az Enron-botrány (The Crooked E: The Unshredded Truth About Enron, 2003)

Enron-botrányA film az Enron tündöklésének és bukásának igaz történetét dolgozza fel. Brian Cruver (Christian Cane) fiatalon kerül az energia kereskedelemmel foglalkozó vállalatóriáshoz. Először nehezen boldogul, de hamar belejön a munkába és kivívja kollégái és főnöke elismerését. A problémák akkor kezdődnek, amikor híre megy, hogy a cég könyvelési anyagokat tüntetett el, és kozmetikázta a korábbi kimutatásait. A csőd kialakulásában annak is nagy szerepe volt, hogy a cég hibás ösztönző bónusz rendszert alkalmazott. Napok alatt összeomlik a teljes cég, és a tőzsdei árfolyam. A részvényesek pedig mind egy szálig elvesztik a befektetésüket, az utolsó centig.

A boldogság nyomában (The Pursuit Of Happyness, 2006)

A boldogság nyomábanValós eseményeken alapul Chris Gardner (Will Smith) életrajzi drámája. Chris házaló ügynökként próbálja eltartani a családját, de valahogy soha nem jönnek neki össze a dolgok. Felesége elhagyja, és ő egyedül marad az 5 éves kisfiával. Pénz nélkül maradnak, kilakoltatják őket, és sokáig hajléktalan szállón, vagy az utcán éjszakáznak. Sok-sok viszontagság után Chrisnek sikerül bróker gyakornokként elhelyezkednie. Innen küzdi fel magát, lépésről lépésre. Tudása, kitartása és szorgalma révén sikerül megalapítania a saját brókercégét, és végül gazdag ember lesz belőle. 

Válság a Wall Streeten (Too Big To Fail, 2011)

Válság a Wall StreetenA filmből megtudhatjuk hogyan sodródott az USA a pénzügyi összeomlás szélére. Többek között olyan karaktereket formálnak meg a vásznon, mint  Henry Paulson (pénzügyminiszter), Timothy Geithner, Ben Bernanke (FED elnöke), Warren Buffett (üzletember). Ők voltak azok, akik azokban a napokban döntöttek a világ pénzügyi sorsáról. Kacifántos tárgyalások kezdődnek, viszont az állam nem tud megmenteni mindenkit. Ennek eredményeként egyes cégek megmenekülnek, míg mások csődbe mennek.

Krízispont (Margin Call, 2011)

KrízispontPeter Sullivan (Zachary Quinto) kockázatelemzőként dolgozik az egyik legnagyobb befektetési banknál. A cég jelentős leépítést hajt végre, és főnöke Eric Dale (Stanley Tucci) is megkapja a felmondását. Távozása előtt egy pendriveot ad Peternek. Arra kéri, hogy nézze át a rajta található adatokat. Peter rájön, hogy a cég az összeomlás szélére került a hibás kockázatkezelési modellje miatt. A vezetőség igyekszik minél tovább eltussolni a helyzetet, és elkezdődik a versenyfutás az idővel. Mentik ami még menthető, inkább átverik az üzleti partnereiket, mint hogy ők nyeljék le a teljes veszteséget.

Bennfentes játék (Le Capital, 2012)

Bennfentes játékMiután főnöke összeesik a golfpályán, Marc Tourneuil (Gad Elmaleh) lesz a legnagyobb európai bank, a Phenix új vezérigazgatója. A gazdasági válság közepette pénzügyi spekulánsok támadása alá kerül, miközben megpróbálja egy amerikai fedezeti alap felvásárolni a bankot. A korrupt igazgatótanács azt várja tőle, hogy bábuként hajtsa végre azt, amit várnak tőle. De Marc szembeszáll velük, neki más tervei vannak. Igyekszik megerősíteni a pozícióját, és felveszi a kesztyűt. Keményen ellenáll ebben a hatalmi játékban, miközben a magánélete is zátonyra futhat egy modellel folytatott viszonya miatt.

A Wall Street farkasa (The Wolf Of Wall Street, 2013)

A Wall Street farkasaEgy hihetetlen, de igaz történet. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) próbál becsületes tőzsdeügynökként érvényesülni. Egy napon viszont rájön, hogy a centes részvények értékesítése a tuti biznisz. Innentől kezdve nincs megállás. Dől a lé, folyik a pezsgő, féktelen orgiák, és rengeteg kábítószer fűszerezi a cselekményt. Egy idő után már az a legnagyobb gondjuk, hogy hogyan tüntessék el az illegálisan szerzett milliókat. Korrupció és egyéb bűnök kísérik a felívelő karriert, amire már az FBI is felfigyel. Nyomozásba kezdenek a Stratton Oakmont ellen, és megindul a hajsza.

A nagy dobás (The Big Short, 2016)

A nagy dobásA pénzügyi válságnak nem csak vesztesei, hanem nyertesei is voltak. Ők már előre látták az összeomlást akkor, amikor még senki nem is gondolt erre. Négy csoport, egymástól függetlenül, az egész világ ellen fogad, ezért több szálon fut a cselekmény. Hiába próbálják figyelmeztetni a hatóságokat, a döntéshozókat, a felügyeletet, csak zárt ajtókat, és süket füleket találnak. Ezért inkább beszállnak a játékba, hogy hasznot húzzanak belőle. Viszont hiába az óriási nyereség, ha azt nem is olyan egyszerű kivenni. A jó meglátásuk ellenére, nekik sem könnyű a nyertes oldalon maradni.

További tőzsde flmek: Tőzsde filmek 1. rész. Jó szórakozást!

Megjelent: 6033 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 05 szeptember 2018 20:42
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsde és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

Idézet

"Az emberi fajnak két nagy problémája van. Az első: eltalálni azt a pillanatot, amikor valamit el kell kezdeni. A második: eltalálni azt a pillanatot, amikor abba kell hagyni."

Paulo Coelho

Reklám