Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

csütörtök, 02 június 2016 11:48

Előny a brókernél?

Írta:
Értékelés:
(4 szavazat)

Eddig nem fordult elő, hogy másokat hibáztassak azért, mert sikertelenül kereskedem. Nyilván hiba is lenne. Viszont ez nem akadályoz meg abban, hogy ne figyeljek arra, ha trükkőzni próbálnak meg az én káromra.

Eddig majdhogynem védtem a brókert slippage tekintetében. Most viszont egy olyan bosszantó dolgot fedeztem fel, ami ha akár nem is túl gyakran, de többször is előfordul, bizony meggátolja a sikeres skalpolást. Nem állítom, hogy rendszeres, de épp elég a veszteségességhez, ha pár százalékban előfordul. Mivel éppen azoktól a nyerőktől fosztja meg a kereskedőt, amelyek a vesztőkkel szemben nyereségessé tehetik a skalp technikát, tehát a zsírosabb falatoktól. Még nem voltam más brókernél, így nem tudom előfordulhat-e hasonló eset máshol is, vagy ez csak specifikusan ennél a szolgáltatónál. Az is lehet, hogy ugyanezt módszert mondjuk máshol a megbízás csúszásával palástolják, nem tudom.

Mivel olyan a felület, hogy láthatom egyszerre több instrumentum árfolyamát, és rajtuk van az eladás vétel gomb is, megfigyeltem azt a jelenséget, mikor néhány másodpercre-percre egy-egy instrumentum nem kereskedhető, bár az árfolyam mozgott. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert éppen az aktuálisan figyelt chart jobban érdekelt. Azoknak az instrumentumoknak nem figyeltem meg az éppen aktuális mozgását. Lehet, hogy hiba volt. Aztán előfordult, hogy kaptam a jelet és nem bírtam nyitni,mert szürke volt a gomb.Kicsit később nyithattam, még az sem nagyon érdekelt, hogy általában ezek a pozíciók már nem voltak nagyon nyereségesek, hiszen lemaradtam a mozgás javáról. A maradékot meg néha elvitte a slippage.

Viszont ma a követtkező történt. Vártam a jelre és biztosra vettem, ha lesz, akkor szép skalpot csinálhatok. A DAX-on vártam 200MA törést, és a 13EMA is keresztezi ezt, valamint ezzel egyidőben fogja átlépni. Tehát a technikám szerint jól megerősített szinttörésre számítottam. A jel megtörténte előtt kb 1-2 másodperccel letiltották a vétel gombot.Tehát éppen még a gyors mozgás előtt. És egészen a gyertya felső kanócáig nem lehetett vételi pozíciót nyitni. Ez után persze már felesleges.

Ha az eset ritkán fordul is elő, bizony a skalpolásnak beteszi a kaput. tilt

A képen látható, hogy a 13EMA fölé zárt kissebbik zöld gyertyára már nyithattam volna akár, de ott letiltott a bróker egy húsz pontos profittól fosztva meg.

tilt2Ezt a cikket nem mérgemben írtam meg, hiszen még a brókercég nevét sem írom meg. (a chartról is levágtam az emblémát), hanem azért, hogy egyrészt megtudjam, létezik-e ez a probléma több cégnél is, tapasztaltatok-e hasonló, másrészt ha új dolgot fedeztem fel amire érdemes figyelni, akkor az más számára is hasznos lehet. 

tilt3Ezért kérlek benneteket írjátok meg az észrevételeiteket, tapasztalataitokat. Hiszen mire egyedül tapasztaljuk ki, akár egy csomó pénzt bukhatunk a dolgon. Én egyébként arra az esetre, ha ez a probléma máskor is ilyen formában tapasztalható, két dologban gondolkozom, az egyik a brókerváltás, a másik a skalpolásról való leszokás. A bejegyzés megírása után, figyeltem a chartot és egyszer csak látom, inaktív a short gomb. Gondoltam lehet, hogy ezt  előrejelzésnek kéne venni?

Úgylátszik felfedeztem egy jövőbe mutató indikátort, a neve legyen BLTG indikátor (bróker által letiltott gomb)

Üdvözlettel: Berta Tamás

Megjelent: 2170 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2018 15:48

Új hozzászólás

6 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Berta Tamás vasárnap, 05 június 2016 00:41 Írta: Berta Tamás

  Szia Bankár!
  Persze azért küzdünk és bízva bízunk.
  Az jutott eszembe, hogy nem tudnánk összehozni egy pozíció kezelő robotot. Nekem van egy halvány elképzelésem arról, hogy skalpnak induló pozíciókat bizonyos feltételek mellett életben lehetne tartani. Ezt szerintem meg lehetne automatizálni is, hiszen teljesen objektív feltételekről van szó. Tehát a robot skalpolna, ha pedig a feltételek adottak pozíciót kezelne.
  Mi a véleményed?

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Bankár szombat, 04 június 2016 12:41 Írta: Bankár

  Szia Tamás!

  Hát ez is a kalapból kifolyó pénz egyik tipikus példája...

  Én egy más jellegű, de hasonló lehúzós technikát figyeltem meg. Hívhatjuk indokolatlan, egyoldalú slippage-nek is. Egyik robotunk úgy működik, hogy amikor az árfolyam megérint egy bizonyos szintet (ezt a szintet a robot méri, ask vagy bid árhoz viszonyítva, a platformon nincs nyoma), a robot beküld egy piaci áras, azonnali megbízást. (fontos, hogy piaci áras!)
  A robot működéséről még annyit, hogy csak a konkrét szint érintése számít kereskedési jelzésnél, az nem, hogy merre megy épp az árfolyam, tehát a megbízás elhelyezése és az árfolyam pillanatnyi iránya randomszerű, nincs összefüggés.
  Azzal tisztában vagyok, hogy a bizonyos szint érintése, a robot kereskedési jelzése és a megbízás teljesülése között idő telik el (slippage), így az nem elvárható, hogy a teljesülés pontosan ugyanazon a szinten történjen.
  A robotot teszteltük, demó környezetben tette is a dolgát, majd utólag kielemeztünk excellben több ezer teljesülést. Ha nem trükköznek a teljesüléssel, akkor azt kellett volna tapasztalnunk, hogy azoknál a bizonyos szinteknél, egy egyenletes szórással, néha számunkra a konkrét szintnél kedvezőbb, néha kedvezőtlenebb teljesülést tapasztalunk. Azt leszögezném, hogy figyelembe vettük a visszamérésnél az ask/bid árat és a spreadet is.
  De a teljesülés egészen másképp történt, ha jól emlékszem bőven 90% feletti volt azoknak a teljesüléseknek az aránya, ami számomra hátrányos volt....
  Ha limitárral adsz megbízást, ez a trükközés nem tűnik fel (vagy a bróker nem csinálja, mert tudsz viszonyítani és lebukna vele), ha piaci árral akkor sem könnyű bemérni, mert nincs mihez viszonyítani. Csak amiatt derülhetett ki ez a kis huncutság, mert a robot a konkrét szinteket, amikor kereskedési jelzéseket adott meg, rögzítette, így meg tudtuk mérni az eltérés természetét.

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Berta Tamás péntek, 03 június 2016 09:38 Írta: Berta Tamás

  Lemaradt: ezen a honlapon van a tagoknak menü alatt.

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Berta Tamás péntek, 03 június 2016 09:37 Írta: Berta Tamás

  Köszönöm a hozzászólásokat. Elszomorít, hogy máshol is tapasztalható. Viszont mindig a problémamegoldást keresve észrevettem, hogy ezen a tagoknak menü allatt van egy chart ami valósidejűnek írja magát. Ezzel összehasonlítva a szolgáltatóm chartját pontosan ugyan úgy mozog, csak a valósidejű pontosan annyival előrébb tart, mint amennyivel előbb letiltják a gombot. Mivel valószínűleg automatizálva van ezért bármilyen gyors is a reflexem ezzel ugyan nem tudok versenyezni. De ha csak 1 másodpercet jósolok a jövőbe, akkor már a szolgátatónál látható kitörés előtt 2-3 másodpercet nyerve, talán elég lehet megelőzni a letiltást. Üdv: Tamás

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Viktor Gáspár péntek, 03 június 2016 08:17 Írta: Viktor Gáspár

  Sajnos ez a jelenség általános a cfd brókereknél.
  A fututre brókerek magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtanak, de ez csak az igazán tőkeerős ügyfeleknek jelent előnyt.
  A future piacon külön vannak jelszolgáltatók és külön a brókerek, ahol a megbízásaink teljesülnek.
  Egy jelet akár 2-3 brókernél egyszerre is be lehet kötni, és amelyik jobban teljesít, ahhoz visszük a pénzünk döntő többségét.
  Ez a dolgok kontrolásásnak a legkézenfekvőbb módja.
  Ezt a metódust az mt4 alapból nem támogatja. Gondolkodok egy olyan szoftver rendszeren, amely mt4 alatt is lehetővé tenné a megbízhatónak ítélt jelforrás egyidejű kötését 2-3 brókernél egyszerre.
  Nem kizárt, hogy ezt már valakik profi módon megoldották. Ha tudtok ilyenről akkor osszátok meg velem is!
  Előre is köszönöm!

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Ferenc péntek, 03 június 2016 07:46 Írta: Ferenc

  Hasonló jelenséggel én is találkozom napi szinten. DAX m1-en, nem enged azonnali kötést egy hang jelzés kíséretében. Persze slippage-t fizet ilyen esetben, de az halottnak a csók! Számomra ez brókerváltást jelent.

  Jelentés
 

Hozzászólások

Idézet

"Csinálj mindent úgy, ahogy neked jól esik, és ne törődj senkivel és semmivel!"

Sztár születik c. film

Reklám