Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

szerda, 06 április 2016 11:32

Spike kereskedés

Írta:
Értékelés:
(3 szavazat)

Hogyan szerezz előnyt a többi kereskedővel szemben? Lépj be ott, ahol mások kistoppolódnak! Ebben lehet segítségedre ez a cikk, ami a spike gyertyák egyik kereskedési lehetőségét mutatja be.

Spike gyertyának hívjuk azokat a hosszú alsó vagy felső kanóccal rendelkező, kis testű gyertyákat, amik fontos piaci információt hordoznak. Jellegzetességük, hogy a gyertya nyitását követően a piac határozottan elindult valamelyik irányba, de időközben megváltozott a hangulat, és zárására vissaztért az árfolyam a nyitó ár környékére. Ezáltal kis méretű test, de hozzá képest nagy méretű kanóc alakul ki. Jelentése, hogy az időközben megváltozott erőviszonyok miatt a piac elutasítja az adott árszintet.

spike kereskedés

Hol, és milyen gyertyákat érdemes keresni? Jelentős árszinteken, csúcsok és völgyek szintjén kell ezeket a gyertyákat keresni, amik a megelőző mozgás ellen mutatnak. Azaz emelkedésben hosszú felső, esésben hosszú asó kanóccal rendelkeznek. A gyertya alakjára vonatkozóan nincs pontos definíció. Lényeg, hogy a kanóc legyen a test méretének a többszöröse. A kereskedők előszeretettel helyezik a stop megbízásaikat a csúcsok-völgyek környékére. Az ide beszúró kanóc sok ilyen megbízást képes aktiválni, kiütni a kereskedőket a pozícióikból, majd megfordulva elindulni a másik irányban. Valamint a buy és sell stop megbízásokat is felveszik, pozícióba helyeve azokat a kereskedőket akik a megelőző mozgás folytatódására szerettek volna spekulálni az előre berakott függő megbízásaikkal. Ők szinte azonnal beleragadnak a pozícióikba, amikor rövid időn belül ellenük fordul a piac.

A spike gyertyát követő megerősítő gyertya megjelenése adott okot a pozíció nyitására. A kezdő stop szűken a támasz szint alá volt helyezhető. Ehhez képest 2,5-szörös távolságra sikerült eljutni a kilépéskor.

Spike gyertyák nem csak önállóan, hanem 2-3 gyertya összeadásával is kialakulhatnak. Ezek felismerése viszont már több gyakorlást, és nagyobb rutint igényel. Keressetek a múltbéli chartokon jelentős szinteknél kialakuló spike gyertyákat, és figyeljétek meg mi történt! Jó gyakorlást kívánok mindenkinek!

Megjelent: 4311 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2018 19:03
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsde és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!

Új hozzászólás

7 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán szerda, 22 június 2016 12:31 Írta: Dankó Zoltán

  Visszahúzódásokból szeretek én is elindulni. Ha egy emelkedő trendben egy visszahúzódás alján találok egy spike gyertyát, vagy 2 gyertya összeadásából szintén kijön az alakzat, az bizony jó szignál lehet. Elsődleges cél a megelőző csúcs, stop az alj alatt, viszonylag szűken.

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Berta Tamás szerda, 22 június 2016 11:51 Írta: Berta Tamás

  Hasonlóan lehet-e akkor is használni ezt a fajta belépést, mikor a visszatesztelésnek a végét jelzi így a gyertya M5-ön. Ugyanis én a kitörésekre próbálok utazni, csak a jó találati arány ellenére későn nyitott pozíciókból kevés a profit. Ha kitörésre számítok az is általában eléri a minimálisan elvárható találati arányt, csak nem mertem belépni. Viszont, ha már erre a jelzésre belépnék, akkor a célár növekedése és a stop rövidülése bőven pótolhatná a gyengébb találati arányt. Ezt még ki kellene próbálnom. Szerinted van értelme?

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán kedd, 21 június 2016 08:03 Írta: Dankó Zoltán

  Nem ismerem ezt az indikátort.

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Ágnes Hinterleitner vasárnap, 10 április 2016 13:00 Írta: Ágnes Hinterleitner

  Most olvastam a Power Spike indikátorról. Mi a véleményed a használatáról és ha jónak találod, hol tölthető le?
  Köszi előre is:)

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Demcsik Márton szerda, 06 április 2016 17:58 Írta: Demcsik Márton

  Köszi :)

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Dankó Zoltán szerda, 06 április 2016 13:40 Írta: Dankó Zoltán

  Kézzel nyitok, OneClick, vagy egy script futtatásával.
  Nem használok függő megbízást nyitáshoz.

  Jelentés
 • Hozzászólás hivatkozás Demcsik Márton szerda, 06 április 2016 13:37 Írta: Demcsik Márton

  Zoli, a belépő árad a 9532-t mi alapján választottad? Vagy piaci áras belépés volt?

  Jelentés
 

Hozzászólások

Idézet

"A boldogság, a gazdagság és a siker mind különböző célok melléktermékei - közvetlenül maguk nem lehetnek célok."

Denis Waitley

Reklám