Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

szombat, 29 augusztus 2015 22:26

Tanulj attól, aki csinálja

Írta:
Értékelés:
(4 szavazat)

Tanulj attól, aki csinálja! Ez minden szakmára vagy tevékenységre igaz. Én is mindig olyanoktól akarok tanulni, akik kiemelkedőek abban, amit végeznek. Ezek az emberek legtöbbször nem fogják titkolni a tudásuk, vagy takargatni az eredményeiket.

dzoli vilagbajnoksag

Szívesen megosztják a tapasztalataikat másokkal, mert ők ettől nem kerülnek hátrányba, nem lesznek kevesebbek. Jól tudják, ahhoz hogy arra a szintre juss ahol most ők vannak, neked is bele kell tenni ugyanazt a munkát és időt, mint amit ők eddig beleraktak. 

Ezen a héten rendeztek Gödöllőn egy világbajnokságot. Alig kapott nyilvánosságot, ezért pár sorban megemlíteném a remekül szereplő magyar versenyzőket. Íjászok, akik készek voltak összemérni a tudásukat a világ legjobbjaival. Hétköznapi emberek, polgári foglalkozással, komoly szponzorok nélkül, mégis az élmezőnyben tudtak végezni. Egyesek szerint az ősi magyar vér teszi. :) Szerintem pedig a rengeteg gyakorlás, a sport iránt érzett elkötelezettség és az a szenvedély, amivel az egészet művelik. Valamint a megfelelő mentális kondíció, aminek köszönhetően stressz helyzetben is képesek megőrizni a koncentrációjukat, és folyamatosan hozni a pontokat.

A trading room is tárt ajtókkal várja azokat a kereskedőket, akik a kölcsönös tanulás érdekében készek a tapasztalataikat megosztani másokkal, és hajlandóak mások fejlődését elősegíteni. Én abban hiszek, hogy előbb-utóbb mindenkinek saját és egyéni kereskedési módszere, stílusa lesz. Ezt önmagának fogja összerakni, az egyéniségéhez fogja alakítani a saját kereskedési szabályait, ahogy azt a legjobbnak érzi. Viszont a rendszerének az építőkockáit nem feltétlenül kell saját magának kitalálnia. Bárkitől tanulhatsz, vagy elleshetsz olyan ötleteket, módszereket, amiket beépíthetsz a saját rendszeredbe.

Én kiktől tanultam és miket? Az évek során sokan voltak rám hatással, és időnként okoztak nekem egy-egy "aha" pillanatot. Ismerem már szinte az összes hazai oktatás anyagát. A klubban eddig $ándor a rövidtávú momentum kereskedésről beszélt, Atti72 pedig a renko chartok rejtelmeiről. Chucky egy picit a chart szimmetriáról és a Pitchfork villákról és jelenleg Yota tágítja a fejem az Elliott hullámokkal. Randomzoli pedig számomra egy megfejthetetlen szisztémát alkalmaz, talán valóban véletlenszerű az egész, még nem jöttem rá. :) Cserébe én is igyekszem minél több "okosságot" átadni a trading room hallgatóságának. Mind-mind egy apró kis építőelem, amiből végül összeáll a nagy kirakós. Mindegyiküknek saját rendszere van és KERESKEDNEK is vele, nem csak beszélnek róla, mint egyesek. Rendszeresen megmutatják a kötéseiket, és ha kérdezel tőlük szívesen válaszolnak. Elmondják miért ott, akkor és arra léptek be, vagy miért léptek ki a piacról. Ilyen emberektől lehet tanulni.

Mint például az edzőmtől Tóth Gézától, aki második legjobb magyar versenyzőként a hetedik legjobb eredményt érte el a saját kategóriájában. Vagy Dobos Istvántól, aki szintén a saját korcsoportjában, legjobb magyarként, a tízedik helyen végzett ezen a világbajnokságon. Ők pedig olyan tehetségeknek adják tovább tudásukat, mint Szűcs Bence, aki remek eredményével az ötödik helyet szerezte meg, vagy a Vartnal Botond, aki korábban új körrekorddal nyerte meg a diákolimpiát. Ők mind a mi kis egyesületünk tagjai, és most nagyon büszkék vagyunk rájuk. Gratulálok!

Megjelent: 1817 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2018 20:48
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsde és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

Idézet

"Ha sikeres akarsz lenni, ne támaszkodj másokra olyan dolgokban, amiket te is meg tudsz tenni."

Sasha Azevedo

Reklám