Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

hétfő, 20 július 2015 18:54

Kereskedés másképp

Írta:
Értékelés:
(5 szavazat)

Kedves Kollégák!

Bizonyára találkoztunk már, de aki nem ismerne a fxMisi nevet használom  a kereskedések világában. Bár ritkán járok be a csoportba, és akkor is csak rövid ideig tudok maradni, de nagyon jó társaság kezd itt kialakulni, és ez bizonyára mindenkinek valahol a hasznára válik majd. Sajnos a Zolinak nem igazán jó ez az alacsony létszám, de legalább itt minőségi társaság gyűlik és gyűlt össze.  Igaz itt senki nem ígér aranyrudakat, sportkocsikat, sem azt, hogy itt aztán degeszre fogod magad keresni. Nem bombáznak e-mailekkel se ígéretekkel és ez nagyon jó. De talán inkább a lényegre térek és megpróbálom elmondani, amit akartam. Amint a címből is kiderül, egy teljesen másfajta szemlélet szerint dolgozom, mint ami mindenütt le van írva, tehát ha te a „hagyományos” kereskedést űzöd SL, TP, csúszó stop, 0-ba  húzás felezés stb. akkor ne is olvass tovább.

Szóval a lényeg az, hogy neked mindig azt tanították, hogy mindig használd a stop losst mert az védi meg a számládat, bla bla… Most nézzük csak meg kik azok, akiktől tanulhatja egy kezdő a kereskedést? Egyetemet vagy főiskolát végzett diplomás tanárok? Gondoljatok bele abba az egyszerű dologba, hogy ahhoz, hogy valaki egyáltalán taníthasson valamit, azt meg kell tanulnia. Tehát hozzá értő emberek megtanítják, hogyan kell tanítani, és ez évekbe telik. Nem hinném, hogy itt a forex piacokon oktat egyáltalán végzett tanár. Tehát a következő lépés logikusan az, hogy akiknek van kereskedési tapasztalata itt a piacokon az elkezdi oktatni a saját elképzeléseit. Most akkor mit is csinál? Egyszerűen a saját stratégiai tapasztalatát közzé teszi (ha közzé teszi) és azt néhány kezdőnek a nagy ámulatára előadja. 

Az én saját stratégiám nem titkos nem misztifikált, csak teljesen más, mert pl. sehol nem látsz benne sl-t. Nincs benne csak max 1 indikátor, de az sem nagyon kell csak rövidtávon. A lényeg a magas idősíkú trend megfigyelése, amit alacsonyabb idősíkon bekötsz és amikor ellened megy akkor ráveszel vagy adsz, és amikor az irányodba fordul a trade akkor az általad választott profit szinten kiszállsz a kereskedésből. Aztán a mumusnak titulált híreknél pedig hasonlóképpen jársz el, csak arra figyelsz, hogy a hír az előző trend irányába törjön ki.

fxmisi kereskedes maskepp

fxmisi kereskedes maskepp2

Lehet persze sok kifogást találni, hogy így meg úgy meg akkor meg ekkor mi lesz de ez engem egyáltalán nem érdekel, mert engem csak és kizárólag a saját tőke (equity level) érdekel, aztán, hogy a hogyan, miképpen, miért, stb mesék nekem nem, de a kétkedőknek nagyon megfelelnek.

Mindenkinek nagyon sikeres kereskedést kívánok!

                                                                                                                                                                                 

Megjelent: 1929 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2018 21:22

Legfrissebbek a szerzőtől: fxMisi

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

Idézet

"A nagy sikerek két legfontosabb kulcsa: először a megfelelő helyen lenni a megfelelő időben, és másodszor, kezdeni is valamit vele."

Ray Kroc

Reklám