Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

kedd, 17 március 2015 06:38

Bróker póker

Írta:
Értékelés:
(4 szavazat)

Melyik brókernek osszak lapot ezek után? Kinek merjek egyáltalán pénzt utalni, ahol nem próbálnak majd meg átverni, és a pénzemet is nagy valószínűséggel visszakapom?

Bróker póker

Egy korábbi, brókerválasztást segítő videómban felállított fontossági sorrend helyesnek bizonyult. Legfontosabb a tőkéd védelme! Azt kell legelőször vizsgálnod, honnan kapod vissza nagy valószínűséggel a pénzed, és nem azt, mennyire olcsó egy brókernél a kerekedés. Még így is belefuthatsz olyan eseményekbe, hogy hetekig, esetleg hónapokig nélkülöznöd kell a tőkéd, de előbb-utóbb csak sikerül hozzájutnod. Elég csak az Alpari csődjét, vagy a késedelmes IronFX kifizetéseket megemlítenem. Én is 2 hetet vártam, hogy viszontlássam a SAJÁT pénzemet, és én még szerencsésnek is mondhatom magam, mert sokan január óta várnak. :(

Tanulság: A bróker nem bank! Teljesen fölösleges nagy összeget parkoltatni náluk. Más értelmet fog nyerni, hogy csak a tőkéd 1%-át kockáztasd tranzakciónként. Ha eddig kiutaltál 5000 $-t és abból 50 $-t kockáztattál, ami a tőkéd 1 %-a volt, akkor akár azt is megteheted, hogy mostantól csak 500 $-t utalsz ki. A többi 4500 $-t otthon hagyod egy biztonságos helyen, viszont továbbra is ugyanúgy 50 $-t kockáztatsz üzletkötésenként, mint eddig tetted. Ha egy vesztő sorozat miatt esetleg elfogyna a pénzed a brókernél, majd kiutalsz újra. Így a bróker kockázatod máris csak 500 $, nem pedig 5000 $, mint korábban. Pszichológiailag viszont más lesz a lebegő nyereség-veszteség látványa a kint lévő deposithoz képest, de azt is meg lehet szokni.

Kik lehetnek a jövőbeni játékosok? Magyar cégek esetében célszerű kivárni a közeljövőben mindenkinél esedékes MNB átvilágításokat. Ha mindent rendben találnak az adott cégnél, akkor újra bizalmat lehet neki szavazni. MT4-es platformmal a Strategon, és a Random Capital is rendelkezik. Kicsit drága kereskedési kondíciókat kínálnak, de cserébe ott van a szigorú magyar felügyelet, az elkülönített ügyfélszámlák, a megtalálható iroda, a magyar ügyfélszolgálat, és nem utolsó sorban a BEVA alap, ami 6 millió forintig kártalanít, ha mégis gond lenne. Valamint itthon perelheted őket, ha már minden kötél szakad. Külföldiek közül én az angliai cégeket részesíteném előnyben, akik az ottani pénzügyi ombudsman, és az FCA felügyelete alá tartoznak.

Az ActivTrades nevű cég idehaza még nem túl ismert. Svájcban alakultak még 2001-ben, de 2005-ben átköltöztek Londonba. Fejlődésük töretlen, az elmúlt években számtalan díjat, és elismerést kaptak, szakembereik pedig rendszeresen szerepelnek a médiában. Felügyeli őket az FCA, és az FSCS 50.000 fontig biztosítja az elkülönített ügyfélszámlákat, de ezen felül még egy további kiegészítő biztosítással is rendelkeznek. A kereskedési számlák negatív egyenleg elleni védelemmel vannak ellátva, tehát az ügyfél csak a betétjét kockáztatja az üzletkötései során. Azonnali piaci végrehajtási modellel (NDD) teljesülnek a megbízások, nem üzemeltetnek dealing desket. Akár 100 $-al is lehet náluk számlát nyitni, és megtalálhatóak olyan elektronikus fizetési formák is, mint a Skrill, vagy a Neteller. A honlapjuk nagyon informatív, mégis egyszerű, jól kezelhető, ráadásul magyar nyelven is elérhető, ugyanúgy ahogy a telefonos ügyfélszolgálat. Van mobil alkalmazásuk, nyújtanak VPS szolgáltatást, és elérhető az Autochartist. A Trading Centralban rendszeresen publikálnak elemzéseket, amiket akár közvetlenül az MT4-ben is megjeleníthetsz.

Folyamatban van a számlanyitás, így még csak a demó felületet volt alkalmam megtekinteni, az elég meggyőző volt. Íme egy kis ízelítő a kereskedési kondíciók spread költségéből: EUR/USD: 0,8-1,2 GBP/USD: 0,9-1,3 EUR/JPY: 1,1-1,4 USD/JPY: 0,8-1,1 DAX: 1-2. Egyéb jutalék nincs, comissiont nem vonnak. Közeli ismerőseim szerint, a végrehajtási sebesség, és a teljesülések pontossága is jó. Legkisebb tranzakció méret a 0,01 lot, és ezt ugyanekkora lépésközzel lehet növelni. Dax esetében a stop megbízás legközelebb 1 pontra, devizapárok esetében pedig bármilyen közel tehető. Amint lesznek közelebbi tapasztalataim az éles kereskedési körülményekről, be fogok róluk számolni.

Egyetlen hátrányt sem tudnék említeni, időközben megtaláltam az MNB bejegyzésüket is. 

Megjelent: 2662 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2018 22:56
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsde és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!

Új hozzászólás

5 hozzászólás

 

Hozzászólások

Idézet

"A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van."

Bob Dylan

Reklám