szerda, 07 január 2015 14:15

Miért is szeretem a Russel indexet

Írta:
Értékelés:
(5 szavazat)

Leginkább Russel 2000 Mini-vel szeretek foglalkozni. Számomra ennek a mozgása a legkönnyebben értelmezhető, és a legnagyobb potenciállal rendelkező is.

Főleg azt szeretem benne, hogy hihetetlen vékonyan tud trendelni. 600 ticken sokáig szinte csak egy színű gyertyákat rak ki, de még sokszor 90 ticken is. Ráadásul, ha egyszer elindul, akkor megy mint az őrült. Ugye az amerikaiaknak elég nagy tőkéjük van, ezáltal ha bizonyos helyzetekben sokan ráéreznek egy irányra és szépen be-be szállogatnak a masszív pénzeikkel, akkor nem kell ecsetelnem mi lesz a hatása a mozgásra... :)

2014-12-09 is tökéletes példa erre. Hosszabb távot nézve a Russel 1-1.5 hónapos oldalazásban van éppen. A megelőző trend medvés, ezért 2x be is próbálkoztam 15:30 USA piac nyitás után a short iránnyal. Szemmel láthatólag fulladozott a mozgás déli irányt illetően. Egyik trédem 0-ás a másik pedig -50$-os lett. 18 óra körül már inkább bikás irányba volt kisebb ellenállása a piacnak. Be is húztam magamnak a szintet (1168.7), ami fölött már biztosan longra fogok nézelődni.

Mivel sajnos kis tőkém van még a határidős piachoz, ezért csak olyan mozgásokban igyekszem részt venni, ami erős momentummal rendelkezik és épp egy szép egyértelmű trendben történt korrekcióból kitörés környékén van. Ezáltal aránylag kis 10-15 pontos sl távokkal egész biztos helyen tudhatjuk a stopunkat. Ennél a helyzetnél az első jel együttes amire felfigyeltem az a forgalom növekedés, a vízválasztó 1168.7 szintről visszapattanás és a 600 ticken való korrekció volt. Ilyenkor 90 ticken szoktam nézni mennyire lehet a korrekcióból való kitöréshez erő.

Russel indexAz a tapasztalat, hogy sokszor akkor tud megfelelő lendületet venni a piac, ha egy szintről többször megpattan, majd utána átzárásnál szépen meg is indul az adott irányba. 2 ponttal tettem egy függő long megbízást az 600 utolsó csúcs fölé 1169-re. Mivel főleg a tőke védelme a cél, a stopom 90 ticken az utolsó völgy alá 1167.6-ra raktam. A tp nálam piacfüggő teljesen. Ha szépen erősen mozog, akkor trendvonallal kísérem. Ha kicsit bizonytalanabb, akkor 90 csúcs/völgy technikával kísérem. Ennél az esetnél, mivel a csúcs áttörése elég nagy momentumot adott a piacnak, az első 90 tv-vel való tp technikát választottam.

Russel indexA belépési szint elhagyás után csinált egy kis korrekciót, ami 90 ticken lehetett csak látni. Ilyenkor, mivel szinte mindig az új csúcsokra/völgyekre húzható tv a pontosabb, rajzoltam is még egy trendvonalat. Még belépés előtt 1173.7nél behúztam a következő ellenállást, aminél valószínűleg megakadhat az ár. Ilyen szinteknél egy aránylag kis elbizonytalanodásnál is ki szoktam szállni. Lehet, ezt sokan nem mondanák a legjobb döntésnek, de természetesen ilyenkor a következő szinttörésnél, ha még mindig adottak a feltételek, akkor vissza is lépek.

Egy 3 impulzusos mozgásból így többet ki lehet venni ezzel a módszerrel, mintha csak simán hagynám hogy fusson egyszuszra. Persze ezek igazából már csak ízlés és részletkérdések. Vissza is pattant nagykönyv szerint 1173.7-es szintről az ár. Ezután a kilépésem a második trendvonalon való átzárás alatt van. Át is zárt, majd egy függő megbízással vártam hátha mégis meggondolja magát, de nem így lett, úgyhogy kiszálltam 1173-nál.

140$ kockáztatással 400$ tudott keresni bárki, aki így gondolkodott ezen a napon, a Russelen.

Megjelent: 2049 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 03 január 2018 07:19
Tovább a kategóriában: « DAX kereskedés Mammut fogás »

Új hozzászólás

1 hozzászólás

 

Hozzászólások

Idézet

"Nem akkor nyered el jutalmad, ha belekezdesz valamibe, hanem egyedül és csakis akkor, ha kitartasz mellette."

Sienai Szent Katalin

Reklám