kedd, 06 január 2015 07:30

VIP szeretnék lenni

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Régóta kacérkodtam a tőzsdézés gondolatával - még a 90- es évek elején - de a megvalósítása hosszú éveket váratott magára. Lassan érő tipus vagyok na.

randomzoli DAX0105Tőzsdés pályafutáson 2011-ben a Béten indult, szerény sikerekkel. A munka mellett viszonylag sokat tanulmányoztam a grafikonokat, a neten fellelhető mindenféle szakirodalmat elolvastam, ami szembejött. Valószínű, hogy az én hibám de valóban jól működő setupot nem találtam :) A könyvek nagy része sztorizgatás, locsi-fecsi. A szerzőnek a könyvértékesítésből van pénze nem a kereskedésből. Bár találtam hasznos gondolatokat, de ezek 1-5% át teszik ki az írásoknak. 

Ráérzésre kereskedem, alakzatokat figyelek. Nem érdekelnek sem az indikátorok, sem a hírek /kivétel jegybanki "beszólások"/! Alapjában szerencsejáték oldalról közelítem meg a "kereskedést". Ez szerintem nem a legjobb szó rá, bár jobbat egyelőre nem tudok.

Röviden, példának legyen itt a klasszikus roulett, mi az esélye - piros-fekete színre történő fogadáskor - a nyereségnek? Könnyű kiszámolni, hosszú távon veszteséges a játékosnak. Találat esetén 100% ugyan a "haszon", de az esélyünk erre nem 50%, hanem csak 48,64%. A kaszinó már csak ilyen. A forex jobb játék! Itt is 2 irányú a fogadás. Hátrány, hogy a fogadásnak ára van /jutalék, spread/ de ezek hatása csillapítható. Véleményem szerint 20 pontos/mondjuk EURUSD/ spreadhez min. 200-300 pontos stop és ennél nagyobb tp kell. Alacsonyabb pontszámra nem vadásznék, rontja az esélyem a nyitás költsége. Ebből következik, hogy az átlagnál hosszabb időt töltök egy-egy pozícióban.

Kis túlzással: az irány tőlünk független, de a kapcsolódó nyeremény nagyságát mi döntjük el, nem a kaszinó. Szerintem ez a lényeg. A pénzfeldobással történő piacra lépés azért erős, de közel állok hozzá. Nem lehetek biztos az irányban, a grafikont nézve valószínűsítek. Ami a legfontosabb, hogy a kockázatom mindig kisebb, mint a nyereség. Elég, ha 50% ban eltalálom, már nyerő vagyok. A trading roomot hasznosnak tartom, tanulásra kiváló, jó pap holtig tanul, Lenin is erre ösztökélte a népeket, ki vagyok én hogy cáfoljam?

A legutóbbi trading ötletem is a trading roomban született meg. DAX indexen short irány 915 pont kockáztatással. A pozíció 935 pont plusszal zárult volna. Jónak tartanám, ha az ötleteket archiválnánk - nem versenyzés miatt - a pénznél csak a még több pénz a jobb. márpedig ha valaki jobb nálam örömmel másolom. A továbbiakban - amennyiben érdemes - valódi éles pozíciókat szeretnék publikálni képekkel.

Megjelent: 1337 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 03 január 2018 07:23
Tovább a kategóriában: « A forgalom megugrása Akkor a félelem »

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

 • Tisztelt Danko Zoltan. Hova forduljak panaszommal a BCFX broker szamlam volt ,de a Brexitre valo hivatkozassal be kelett a szamalt…
  Best Choice bróker felfüggesztés
 • Szia Zoltán! Tudtommal létezik olyan program ami közösít különböző számlákat. Történetesen, ha van 2 számlám, az egyiken van 100 a…
  Metatrader4 tippek-trükkök
 • Köszönöm minden kezdő nevében. Én, sajnos még október végéig dolgozom. Utána jön számomra a "Kánaán". Nyugdíj képében.
  Duna-parti trader parti
 • Kedves Cím! Án pozício meretezöt keresek MT5 höz. Tudzs esetleg ötletet adni , honnan tudok beszerezni? Neketek van esetleg ilyen…
  Pozíció méret számoló Dávidtól
 • Kedves Zoli! Azt nem tudod véletlenül, hogy az ActivTradesnek megszűnt a magyar nyelvű ügyfélszolgálata, illetve a magyar nyelvű weboldala, vagy…
  Az ActivTrades elköltözött

Idézet

"A boldogság, a gazdagság és a siker mind különböző célok melléktermékei - közvetlenül maguk nem lehetnek célok."

Denis Waitley

Reklám