kedd, 06 január 2015 07:30

VIP szeretnék lenni

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Régóta kacérkodtam a tőzsdézés gondolatával - még a 90- es évek elején - de a megvalósítása hosszú éveket váratott magára. Lassan érő tipus vagyok na.

randomzoli DAX0105Tőzsdés pályafutáson 2011-ben a Béten indult, szerény sikerekkel. A munka mellett viszonylag sokat tanulmányoztam a grafikonokat, a neten fellelhető mindenféle szakirodalmat elolvastam, ami szembejött. Valószínű, hogy az én hibám de valóban jól működő setupot nem találtam :) A könyvek nagy része sztorizgatás, locsi-fecsi. A szerzőnek a könyvértékesítésből van pénze nem a kereskedésből. Bár találtam hasznos gondolatokat, de ezek 1-5% át teszik ki az írásoknak. 

Ráérzésre kereskedem, alakzatokat figyelek. Nem érdekelnek sem az indikátorok, sem a hírek /kivétel jegybanki "beszólások"/! Alapjában szerencsejáték oldalról közelítem meg a "kereskedést". Ez szerintem nem a legjobb szó rá, bár jobbat egyelőre nem tudok.

Röviden, példának legyen itt a klasszikus roulett, mi az esélye - piros-fekete színre történő fogadáskor - a nyereségnek? Könnyű kiszámolni, hosszú távon veszteséges a játékosnak. Találat esetén 100% ugyan a "haszon", de az esélyünk erre nem 50%, hanem csak 48,64%. A kaszinó már csak ilyen. A forex jobb játék! Itt is 2 irányú a fogadás. Hátrány, hogy a fogadásnak ára van /jutalék, spread/ de ezek hatása csillapítható. Véleményem szerint 20 pontos/mondjuk EURUSD/ spreadhez min. 200-300 pontos stop és ennél nagyobb tp kell. Alacsonyabb pontszámra nem vadásznék, rontja az esélyem a nyitás költsége. Ebből következik, hogy az átlagnál hosszabb időt töltök egy-egy pozícióban.

Kis túlzással: az irány tőlünk független, de a kapcsolódó nyeremény nagyságát mi döntjük el, nem a kaszinó. Szerintem ez a lényeg. A pénzfeldobással történő piacra lépés azért erős, de közel állok hozzá. Nem lehetek biztos az irányban, a grafikont nézve valószínűsítek. Ami a legfontosabb, hogy a kockázatom mindig kisebb, mint a nyereség. Elég, ha 50% ban eltalálom, már nyerő vagyok. A trading roomot hasznosnak tartom, tanulásra kiváló, jó pap holtig tanul, Lenin is erre ösztökélte a népeket, ki vagyok én hogy cáfoljam?

A legutóbbi trading ötletem is a trading roomban született meg. DAX indexen short irány 915 pont kockáztatással. A pozíció 935 pont plusszal zárult volna. Jónak tartanám, ha az ötleteket archiválnánk - nem versenyzés miatt - a pénznél csak a még több pénz a jobb. márpedig ha valaki jobb nálam örömmel másolom. A továbbiakban - amennyiben érdemes - valódi éles pozíciókat szeretnék publikálni képekkel.

Megjelent: 1650 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 03 január 2018 07:23
Tovább a kategóriában: « A forgalom megugrása Akkor a félelem »

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

 • A profi számlakezelő
  Kedves György! Egy rég bezárt brókertől, és a megszűnt számlakezelő cégektől semmi esély visszaszerezni a pénzt. Sajnálom!
 • A profi számlakezelő
  Tisztelt Dankó Zoltán A fentiekben leirt 3tgfx broker történet egyik elszenvedő károsultjaként ,kérem amit 2016 B R E X I…
 • Best Choice bróker felfüggesztés
  Semmivel nem tudlak biztatni! Az a pénz elveszett, vagyis ellopták. :( Nyomozást folytat a Budapesti Rendőr-Főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés…
 • Best Choice bróker felfüggesztés
  Tisztelt Danko Zoltan. Hova forduljak panaszommal a BCFX broker szamlam volt ,de a Brexitre valo hivatkozassal be kelett a szamalt…
 • Metatrader4 tippek-trükkök
  Szia Zoltán! Tudtommal létezik olyan program ami közösít különböző számlákat. Történetesen, ha van 2 számlám, az egyiken van 100 a…

Idézet

"Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik, az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel, hogy ami emberileg lehetséges és megszokott, azt te is elérheted."

Marcus Aurelius

Reklám