kedd, 06 január 2015 07:30

VIP szeretnék lenni

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Régóta kacérkodtam a tőzsdézés gondolatával - még a 90- es évek elején - de a megvalósítása hosszú éveket váratott magára. Lassan érő tipus vagyok na.

randomzoli DAX0105Tőzsdés pályafutáson 2011-ben a Béten indult, szerény sikerekkel. A munka mellett viszonylag sokat tanulmányoztam a grafikonokat, a neten fellelhető mindenféle szakirodalmat elolvastam, ami szembejött. Valószínű, hogy az én hibám de valóban jól működő setupot nem találtam :) A könyvek nagy része sztorizgatás, locsi-fecsi. A szerzőnek a könyvértékesítésből van pénze nem a kereskedésből. Bár találtam hasznos gondolatokat, de ezek 1-5% át teszik ki az írásoknak. 

Ráérzésre kereskedem, alakzatokat figyelek. Nem érdekelnek sem az indikátorok, sem a hírek /kivétel jegybanki "beszólások"/! Alapjában szerencsejáték oldalról közelítem meg a "kereskedést". Ez szerintem nem a legjobb szó rá, bár jobbat egyelőre nem tudok.

Röviden, példának legyen itt a klasszikus roulett, mi az esélye - piros-fekete színre történő fogadáskor - a nyereségnek? Könnyű kiszámolni, hosszú távon veszteséges a játékosnak. Találat esetén 100% ugyan a "haszon", de az esélyünk erre nem 50%, hanem csak 48,64%. A kaszinó már csak ilyen. A forex jobb játék! Itt is 2 irányú a fogadás. Hátrány, hogy a fogadásnak ára van /jutalék, spread/ de ezek hatása csillapítható. Véleményem szerint 20 pontos/mondjuk EURUSD/ spreadhez min. 200-300 pontos stop és ennél nagyobb tp kell. Alacsonyabb pontszámra nem vadásznék, rontja az esélyem a nyitás költsége. Ebből következik, hogy az átlagnál hosszabb időt töltök egy-egy pozícióban.

Kis túlzással: az irány tőlünk független, de a kapcsolódó nyeremény nagyságát mi döntjük el, nem a kaszinó. Szerintem ez a lényeg. A pénzfeldobással történő piacra lépés azért erős, de közel állok hozzá. Nem lehetek biztos az irányban, a grafikont nézve valószínűsítek. Ami a legfontosabb, hogy a kockázatom mindig kisebb, mint a nyereség. Elég, ha 50% ban eltalálom, már nyerő vagyok. A trading roomot hasznosnak tartom, tanulásra kiváló, jó pap holtig tanul, Lenin is erre ösztökélte a népeket, ki vagyok én hogy cáfoljam?

A legutóbbi trading ötletem is a trading roomban született meg. DAX indexen short irány 915 pont kockáztatással. A pozíció 935 pont plusszal zárult volna. Jónak tartanám, ha az ötleteket archiválnánk - nem versenyzés miatt - a pénznél csak a még több pénz a jobb. márpedig ha valaki jobb nálam örömmel másolom. A továbbiakban - amennyiben érdemes - valódi éles pozíciókat szeretnék publikálni képekkel.

Megjelent: 1229 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 03 január 2018 07:23
Tovább a kategóriában: « A forgalom megugrása Akkor a félelem »

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

 • Igazad van! Úgy tűnik már valóban nem érhető el a magyar nyelvű weboldal, csak az angol és más nyelvek. Mivel…
  Az ActivTrades elköltözött
 • Kedves Zoli! Azt nem tudod véletlenül, hogy az ActivTradesnek megszűnt a magyar nyelvű ügyfélszolgálata, illetve a magyar nyelvű weboldala, vagy…
  Az ActivTrades elköltözött
 • Kedves Kata ! Köszönöm Neked is a mai előadásodat . Sok hasznos gondolatot kaptam Tőled , és sok -sok mindenben…
  Wéber Kata előadása
 • Kedves Zsolt & Karolin! Nem ehhez a cikkhez tartozik a téma, de ha már ide írtatok, maradjon itt. A Kairos…
  Avail Trading Corp sztori
 • Helló Zoltán! Nagyon intelligens, és szimpatikus érzetem van... Mi nagyon beleugrottunk a Kairos-ba ( talán ismered ), és a családunknak…
  Avail Trading Corp sztori

Idézet

"Megtehettem volna. Soha nem fogjuk föl igazán az ilyen mondatnak az értelmét. Valójában életünk minden pillanata tartogat valamit, ami megtörténhetne, és mégsem történik meg. Rengeteg mágikus pillanat van, amit nem is veszünk észre, mígnem a sors keze - teljesen váratlanul - megváltoztatja az egész életünket."

Paulo Coelho

Reklám