vasárnap, 14 december 2014 16:30

Mikor lehetsz sikeres kereskedő?

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Sokakban és talán nap mint nap felmerül a kérdés, hogy vajon mennyi időre van szükség a kereskedés elsajátítására olyan szinten, hogy a megfelelő tőke rendelkezésre állása  esetén a kereskedésből meg lehessen élni. 

fxMisi time for success

Nos van egy rossz hírem! 10000 óra éles kereskedést követően fogod magad biztonságban érezni a piacon. Nem véletlenül írtam az éles kereskedést, hiszen a demó számlák csak arra jók, hogy megismerd a kereskedési platformokat, és tudd kezelni biztonságban a megbízásaidat, tehát tudd, hogy mikor mit csinálsz és mi fog történni! Ezt követően a demó számla „az ördög görbe tükre”! Ez nagyon fontos, hiszen demóban sosem leszel igazi pszicho terhelésnek kitéve.

Gondolom most fordul meg a fejedben az, hogy minek csináljak mikró méretű éles számlát ? Hiszen ha nyerek vagy vesztek 10$-t az nem motivál és semmire sem jó. Nekem erről az a véleményem, hogy ha neked 10$ nem számít akkor 1000$ sem fog, tehát bele se kezdj ilyen felfogással, mert 99%, hogy el fogod bukni a számládat!

Aztán a következő lépés. Amikor elkezdesz ismerkedni a forex piaccal akkor biztos vagyok benne, hogy Te is daytrader akarsz lenni, és naponta megkeresni x $-t vagy €-t és nyugodtan mehetsz a dolgodra délután stb-stb… Azt végig gondoltad, hogy mi van ha ez fordítva lesz és azt az x összeget bukod naponta? Esetleg ez a sorozat eltart akár 10-15 napig?

Gondolom  néhány oldalt már átnéztél a neten ahol neked csoda stratégiákat ígérnek 1 vagy 2 napos „tanfolyamon” ahol a képeken, pálmafák, jachtok, arany rudak és egyéb kecsegtető dolgok hívják fel a figyelmedet, hogy itt aztán megkapod a tuti stratégiát (amit 20 éve fejlesztenek) és csak neked és csak most eladják 100-150 ezer Ft-ért és akkor Te már egy sikeres trader leszel. Te elhiszed ezt? Aki ilyen formán hirdet az azon túl, hogy álmokat ad el neked még erkölcstelen is, mert becsapja az embereket, amit természetesen nem lehet bizonyítani mert ugye jön a duma (ami egyébként igaz), hogy mindenkinek a saját stratégiáját a saját mentális állapotodnak megfelelően alakítsd ki, aztán ha elbuktál mindent, akkor ez nem sikerült.

Egy kicsit eltértem a címtől, de úgy éreztem ez is fontos ha kezdő vagy. Ha meg haladó vagy, akkor ezeken már rég túl vagy az biztos. Tehát szerintem a sikeres kereskedést ugyan úgy fel kell építeni mint pl. ha valaki technikus vagy mérnök, az sem két napos tanfolyamon szerezte meg a szakmájához szükséges tudást.

Természetesen van azért itt lehetőség, és biztos vagyok benne, hogy akiben van megfelelő kitartás, és megtalálja a megfelelő helyet az alapismeretek megszerzésére (ez a hely is nagyon megfelel)! Valamint rendelkezel elég türelemmel  akkor bizonyára sikeres leszel, de sajnos az időt mindig ki kell várni és ez ellen nem túl sokat tehetsz.

Sikeres kereskedést kívánok mindenkinek!

Megjelent: 2810 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 03 január 2018 07:31

Legfrissebbek a szerzőtől: fxMisi

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

Idézet

"A bankár egy olyan ember, aki kölcsönadja neked az esernyőt, amikor süt a nap, de visszakéri egy perccel azelőtt, hogy eleredne az eső."

Mark Twain

Reklám