Weboldalunk hamarosan megújul!
A munkálatok befejezéséig nem fogadunk új regisztrációt.

Iratkozz fel a hírlevélre a láblécben, hogy értesíteni tudjunk, ha újra megnyílik a regisztráció!
Köszönöm a türelmedet!

hétfő, 12 május 2014 14:18

Hello, hello, újra itt vagyok

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Akár Ákos dalával is indíthatnám ezt a cikket, olyan rég foglalkoztam már az oldallal. De lássuk röviden mi is történt az elmúlt másfél hónapban.

Március 20.-án azzal szembesültem, hogy a weboldal adminisztrációs felületén egy adatbázis hibára utaló hibaüzenet fogad. Rögtön írtam is a szolgáltatónak, aki arról tájékoztatott, hogy az azt megelőző héten IPv6 szabvány bevezetés történt a szerveren. Szerintük ez nem lehet a hiba oka, azt keressem máshol. A korábbi biztonsági mentések visszatöltése sem segített, viszont egy friss telepítéssel látszólag minden jól működött. Elkönyveltem magamban, hogy esetleg a korábbi adatbázisok mentései is hibásak, és egy 2 hetes munkával újra összeraktam az oldalt. Ment is rendesen, egészen április elejéig, amikor újra előjött a hiba, immár a teljesen friss oldalon.

Ekkor kezdett el egy kicsit felszökni a vérnyomásom, és eldurranni az agyam. A tárhelyszolgáltatónak írt újabb levelemre sokáig válasz sem érkezett, így elkezdtem új tárhelyet keresni az oldal számára. Több jelentkezőt is ki kellett próbálni, nehogy valami más jellegű hibába fussak bele az új helyen. Az elmúlt 3 hétben ezért nem történt semmi változás az oldalon. Picit elment a kedvem tőle. Találtam is egy jónak ígérkező céget, ahová a domaint és a tárhelyet is át lehetett volna költöztetni. De a mai nap a jelenlegi szolgáltató írt egy rövid levelet, és hipp-hopp az oldal is megjavult. Azt írta, hogy kikapcsolta az IPv6 támogatást, ami amúgy sem életbevágó, és egyébként is hamarosan költöztetik a szervert másik helyre. Így most minden úgy megy, mint ment 2 hónappal ezelőtt, leszámítva azt a csomó munkát, és idegeskedést amit be kellett nyelnem miatta. F@sza.... 

De hogy legyen valami szakmai is. Az elmúlt pár hétben csak kínlódás folyt a piacokon. Ez nem csak nekem tűnt fel, hanem sokan mások is szóvá tették a dolgot. Nem csak daytraderek, hanem H1-H4 idősíkokon kereskedő ismerőseim is csak szenvedtek. Ismét csak a mestert szeretném idézni: Valami véget ért.

Jól érezhetően csökken a volatilitás, és a piacok kezdenek a korábban megszokottól eltérően viselkedni. Kár is lenne találgatnom az okát, talán a FED eszközvásárlási programjának lassítása, talán nem, ki tudja. Pár év múlva biztos okosabbak leszünk ez ügyben, de addig is túl kell élni, és alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez. A napon belüli mozgások egyre kisebbek, és már nem állnak össze azok a hullámrendszerek, amik szép trendeket tudnának felépíteni. Elég csak a május 2.-ai NFP hírre visszatekinteni. Nyomorult 50 pipes oda-vissza mozgás, egy olyan brutálisan jó makrogazdasági adatra, amire korábban 200-250 pipet is szaladtak az USD párok. Ez van most sajnos.

De hogy jó híreket is mondjak. Örömmel fedeztem fel az elmúlt hetekben a DAX indexet. Bevallom őszintén, eddig méltánytalanul hanyagoltam, mert korábban nem tetszettek benne a napok közti rések. De megismerkedtem egy zalai sráccal, akivel együtt kereskedtünk egy pár napot ezen az instrumentumon. Számomra hasznos volt a tapasztalatcsere, mert a gyatra devizák mellett így van egy olcsón köthető, jól mozgó instrumentum, amivel érdemes foglalkozni. Határozottan tetszik, és a jövőben ezt is figyelőlistára teszem a napi kereskedések során.

 

Megjelent: 2010 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 03 január 2018 08:11
Dankó Zoltán

2008-óta foglalkozom tőzsde és forex kereskedéssel. Tapasztalataim megosztásával igyekszem segíteni mások fejlődésést. Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írj egy üzenetet és 1 óra INGYENES konzultációt biztosítok a számodra. Ha szeretnél más kereskedőkkel is megismerkedni, legyél klubtag!

Új hozzászólás

 

Hozzászólások

Idézet

"Örülök, ha dicsérnek, de attól nem leszek gyorsabb. A dicséret a múltban elért teljesítményre vonatkozik. A jövő az, ami számít."

Sebastian Vettel

Reklám