Hozzászólás jelentése

Szia AlpinForex!
Köszönöm!
A kérdések nagyon jogosak.
1. Valóban a felezést szolgálja a két pozíció, de ebben az esetben erre nem került sor.
Ugyanis amikor megnyitottam a pozíciókat nem lehetett tudni milyen erővel irányba indul meg az árfolyammozgás, és akár rövid idő alatt is elérhette volna azt a szintet ahol részzártam volna. Például ha egy hirtelen megrántással nagyot megy jó irányba, megnövekszik a visszateszt valószínűsége, olyankor célszerű a vissza teszt végén ismét nyitni a felét, mert ha jó irányba megy tovább akkor kisebb kockázattal (az eltett rész miatt), ugyanazt a távolságot kétszer nyeri meg a fél pozíció. Tehát én másképp és másért alkalmazom a rész zárást mint ahogy például itt is olvastam többektől.
2. A stopot addig nem mozdítom, ameddig z technikailag nem indokolt, viszont alkalmazok mentális stopot.
Ennek az értelme abban rejlik, hogy a tesztelések során, a mozgatott stop rosszabb eredményt hozott hosszútávon, viszont az igazság az, hogy még nem vagyok képes egy bizonyos veszteségen felül elviselni a lebegő vesztőt.
És itt egyből megmagyarázom azt is, hogyan függ össze az MM-el. Tehát valójában lehetőségem volna egy 10 000$ -os számlát nyitni, ám ekkor az összes megtakarított pénzemet kockáztatnám. Helyette 250$-sal szöszölök. Ennek pedig az a következménye, hogy a számla méretéhez képest nagy lenne a kockázat ami normális bevételt hoz. Azonban a rengeteg teszt azt mutatja, hogy meginduló erős mozgásoknál, ha nem törődve a növekvő kockázattal, rengeteg kis pozíciót nyitunk, igen gyorsan jelentős profitra lehet szert tenni.
Viszont veszíteni is, ha nem ez történik. Ezért mivel én előre nem tudom melyik alkalom lesz jó, így megpróbáltam egy olyan szabályrendszert felállítani, hogy amikor ténylegesen jó irányba megy a piac, akkor minél több pozíció nyíljon, mikor vesztőre fordulna, minél kevesebb vesztő legyen, és azok is minél kisebbek.
Ez igaz, hogy erős kompromisszumokat követel, és nagyfokú figyelmet, gép előtt ülést.
Például, ha délután is megszakítás nélkül kereskedem, akkor az aktuális helyzetben elég sokáig semmi tennivaló nem akadt volna, hanem amikor megindult ismét, a visszateszteknél kellett volna kötni, addig ameddig a számlához mérten a 20%- ot el nem éri a kockázat. Ez persze, ha már óráson is kialakul olyan szint ami már indokolja a stop mozgatást, akkor ismét köthetővé válik.
Ha lefelé indult volna az oldalazásból, akkor persze a meglévőket még a vészhelyzeti stop előtt rész illetve teljes zárással likvidáltam volna.
Persze dióhéjba ennyi fér, valamint még csak tapasztalatszerzésnél tartok ez ügyben.