Hozzászólás jelentése

Szia Tamás!

Gratulálok a sikeres kereskedéshez!

Pár kérdésem lenne, közös célunk, az egymástól való tanulás jegyében.

Ha jól értem egy csökkentett és 2+2 normál méretű pozíciót nyitottál.

1. Mi értelme van gyakorlatilag 1 percen és 1-2 pipen belül két ugyan akkora (=normál méretű) pozíciót nyitni egy irányba? Először azt gondoltam felezéssel akarod csökkenteni a kockázatot és a duplázás ennek technikai megkönnyítését szolgálja, de ezt az eshetőséget kizárja, hogy egyben zártad le az összes pozíciót.
2. Nem írtál arról, hogy a stopot mozgattad volna a kereskedés ideje alatt. Ha nem, akkor viszont a ráépítés valójában a kockázat duplázásával járt, ami –különösen 7 pipen belüli rányitás esetén- szerintem orosz rulett kategória.
3. A normal pozíció méret kifejezés sugallata az, hogy ez az a lotsize, amit a Money managemented adott tőke és kockázati szint mellett megenged neked. Ha így van, akkor a négyszeres pozíció nem került ellentmondásba az MM-mel? Ha a normal pozi méret, mondjuk a maximális lotsize x százalékának felel meg nálad, akkor mi alapján döntöd el, hogy egy adott beszállót milyen tűzerővel (mekkora mérettel) próbálod be? Én például a jel, a momentum és a piaci környezet „minősége” alapján egyedileg mérlegelem, hogy a megengedetthez képest egy adott setupban mekkora tétet teszek fel. Azt tudom még elképzelni, hogy eleve mondjuk 4x=max pozíció mérettel (scale in) szerettél volna nekiugrani a 45 pipes célárnak, így fokozatosan építetted fel a pozíciót, ha az irányt a piac előzetesen visszaigazolja. De akkor miért zártad le mégis 11-kor? Ha van egy terv, mely egy előzetesen backtestelt setupon alapul, és a pozíció méret a mentális konfortzónán belül lett megállapítva, akkor nem szabadna, hogy a pozíció kimenetele egy percre is eszedbe jusson, akárhol is vagy. Alea iacta est.

További sikeres kereskedést és szép napot!
Üdv: Alpinforex