Hogyan lopjunk 9 milliárdot? A recept egyszerű, csak kínáljunk az embereknek irreális hozamot.

A kapzsi emberek évről évre belesétálnak a csapdába. Beveszik a mesés hozamokról szőtt ígéreteket, miközben a gyors meggazdagodásra vágynak. A történet nem új, még 2012 környékén kezdődött, de csak most ért bírósági szakaszba. A szomorú tény az, hogy hatóságaink nem képesek megelőzni az ilyen csalásokat, legfeljebb csak utólag felderíteni. Ezekből is inkább csak azokat, ahol kirívóan magas a kár, és nincs mögötte politikai hátszél.

Sz-F Zsolt és társai is a gazdagságra vágytak. Ehhez nem kevés pénzre volt szükségük, amit másoktól kívántak begyűjteni a következő mesével. Egy jól ismert amerikai biztosító és befektetési cég magyarországi képviseletének álcázták magukat. A cég neve, logója alkalmas volt az ügyfelek megtévesztésére. Kis utánajárással viszont könnyen kideríthető lett volna, hogy minden HAMIS. Még az sem ébresztett gyanút az ügyfelekben, hogy a befizetéseiket készpénzben a „házipénztárba”, vagy átutalásaikat közvetlenül F-Sz Zsolt magánszámlájára kellett teljesíteniük. Nem kispályáztak, az ügyfelek toborzására több mint 500 fős ügynöki hálózatot üzemeltettek.

Minden jól ment egészen 2013 decemberéig, amikor piacfelügyeleti eljárást indított az MNB. Korábban ugyan már voltak kritikus hangok a cég működésével kapcsolatban, de azokat gyorsan elhallgattatták. Például amikor az egyik legismertebb pénzügyi blog szerzője meg merte írni a valóságot, életveszélyesen megfenyegették. Így jobbnak látta, ha leveszi az írását az internetről, a saját testi épsége érdekében. “Nem akartam lófejet az ágyamba reggelre, csak ennyi az oka.” – kommentálta az akkori eseményeket a szerző. Nem kevés pénzről volt itt szó. Nekem is van egy olyan hangfelvételem, amin egy másik ügy szervezője szívlapáttal történő szájba verést helyez kilátásba azoknak, akik rontják az üzletét.

Az MNB vizsgálat után hazai és külföldi számlák zárolása, majd a rendőrségi nyomozás megindulása következett, ami csak mostanra jutott a bírósági szakaszba. Az „igazságszolgáltatás” malmai, mint tudjuk, lassan őrölnek. Valószínűleg sosem fog előkerülni a pénz, a károsultak semmi jóra nem számíthatnak. Az elkövetők kapnak pár évet, jó magaviseletért csökkentik a büntetésük, és ha volt egy kis eszük, tettek félre maguknak annyit, hogy életük végéig ne kelljen már dolgozniuk.

Biztos csak a véletlen műve, de ezek a csalók valahogy mindig kapcsolatba kerülnek a sporttal is. Amíg megy a szekér, látványosan támogatnak egy-egy kiemelt sportklubot. Legjobb, ha focit, mostanában ugyanis arra bukik a politikai elit. Ezek után én egy percig nem csodálkozom azon, hogy ebben az országban hogyan születhet egy olyan törvény, ami szerint az egyesületeknek nem kell adatot szolgáltatniuk a hozzájuk befolyó pénzekről.

Ezért tanulj meg önállóan kereskedni! Ne kelljen bíznod senkiben! Lehet, hogy nem lesz 20%-os nyereséged havonta, mint amit az ilyen csalók ígérnek, de nem is fogják tudni ilyen könnyen ellopni a pénzed.

Ha nem szeretnél áldozat lenni, akkor még azelőtt kérj tanácsot, hogy ilyesmibe fektetnél! Ha látni szeretnéd a befektetési csalásokról készült videónkat,  jelentkezz be! Ha még nincs fiókod, REGISZTRÁLJ!
Rejtett tartalom, amit csak a tagok láthatnak!