A tőzsde filmek mindig érdekesek. Szóljanak bennfentes kereskedésről, csalásról, átverésről, vagy világméretű összeomlásról. Az alábbi tőzsde filmek nem maradhatnak ki az életedből, ha tényleg komolyan érdekel ez a téma.

Tőzsdecápák, Wall Street
(1987)

Az első nagy klasszikus, amiben Michael Douglas játsza Gordon Gekko, a nagystílű tőzsdemágus szerepét. Aki szárnya alá veszi Bud Fox (Charlie Sheen) kezdő kis brókert, mert fiatalkori önmagára emlékezteti. Persze csúnyán átveri, mert a pénz és a siker mindennél fontosabb Gekko számára. Bud Foxnak nincs más választása, hogy megmeneküljön a börtöntől, csapdát kell állítania a saját mentorának. A filmben nyújtott zseniális alakításáért Michael Douglas Oscar-díjat kapott.

A csődtömeg, Rogue Trader
(1999)

A nagymúltú Barings bank csődjének történetét dolgozza fel a film, mely valós eseményeken alapul. Nick Leeson (Ewan McGregor) egy kezdő bróker, aki gyorsan vezető pozícióba kerül a bank szingapúri irodájában. Egy pénzügyi zseninek tartják, aki egymaga vezeti a határidős kereskedelmi részleget, és az elszámolási osztályt is. Gyakorlatilag nincs felette kontroll, és ez komoly bajok forrása lesz. Egy fiktív számlán rejtegeti a felhalmozott veszteséget addig, amíg végleg ki nem borul a bili.

Brókerarcok, Boiler room
(2000)

A J.T.Marlin egy agresszív értékesítési politikát folytató alkusz cég. Tapasztalatlan fiatalokból képeznek tőzsdeügynököket. Ebbe a világba csöppen bele a 19 éves Seth Davis (Giovanni Ribisi), aki egy illegális játéktermet üzemeltet. Szeretne ettől az életétől szabadulni, hogy megfelelhessen apja elvárásainak. Gyorsan leteszi a brókervizsgát, dől a pénz, de úgy tűnik, hogy a brókercéggel valami nagyon nincs rendben. Seth nyomozásba kezd, és ezzel sokak életét megváltoztatja.

A bank, The Bank (2001)

Az algoritmikus kereskedések megjelenésének kezdetén játszódó film azt mutatja be, hogy egy káoszelméletre építő fiatal matematikus, Jim Doyle (David Wenham) hogyan próbálja meg számítógépes analízis segítségével előre jelezni az ausztrál tőzsde várható mozgását. Közben egy devizahitel károsult házaspár bepereli a CentaBankot, mert devizahitelükről nem kaptak megfelelő tájékoztatást. A történet akkor vesz éles fordulatot, amikor a piacok mégsem arra mennek, mint amerre Jim programja szerint menniük kellene.

Overnight, Overnight
(2007)

A magyar-német filmdráma, Péter a sztárbróker életébe nyújt betekintést. Aki léha életet él, házassága tönkrement, barátnője terhes lesz, és ráadásul még az egyik komoly német ügyfele is bejelentkezik, hogy máshová viszi a pénzét, amire Péter fix hozamot ígért. Az viszont nincs meg. Így hősünknek sürgősen ki kell találnia, hogyan szerzi meg a hiányzó összeget. Ehhez viszont nemzetközi segítséget kell kérnie. 

Bennfentesek. Inside Job
(2010)

A dokumentumfilm részletesen tárgyalja a 2008-as pénzügyi válságot, amely kis híján a világ teljes pénzügyi összeomlásához vezetett. Milliók vesztették el állásukat, házukat, megtakarításukat. A pénzügyi szakemberekkel, jogvédőkkel,  politikusokkal, szakújságírókkal folytatott riportok közben, a néző előtt egy kapzsi, és tisztességtelen pénzügyi iparág körvonalazódik. A film igyekszik rávilágítani a rendszert kiszolgáló emberek, szabályozások, és a korrupt politikusok kapcsolatára. A filmet Oscar-díjjal jutalmazták a legjobb dokumentumfilm kategóriában.

Tőzsdecápák: A pénz nem alszik
Wall Street: Money Never Sleeps
(2010)

Gordon Gekko (Michael Douglas) letöltötte börtönbüntetését, és a gazdasági válság kellős közepén szabadul. Azonnal nekilát visszaszerezni vagyonát, és az elvesztett lányát. Aki épp egy ifjú pénzügyi tanácsadó, Jacob Moore (Shia LaBeouf) menyasszonya. Gekko a pártfogásába veszi az idealista ifjút, remélve hogy ezzel a lányához is közelebb kerülhet. Moore cége a csőd szélére kerül egy másik tőzsdecápa miatt. Az ifjú bróker leendő apósától kér segítséget, aminek a vége egy egyezség lesz, amiben mindenki megkaphatja azt, amire vágyik.