A tőzsde filmek mindig érdekesek. Szóljanak bennfentes kereskedésről, csalásról, átverésről, vagy világméretű összeomlásról. Az alábbi tőzsde filmek nem maradhatnak ki az életedből, ha tényleg komolyan érdekel ez a téma.

A film az Enron tündöklésének és bukásának igaz történetét dolgozza fel. Brian Cruver (Christian Cane) fiatalon kerül az energia kereskedelemmel foglalkozó vállalatóriáshoz. Először nehezen boldogul, de hamar belejön a munkába és kivívja kollégái és főnöke elismerését. A problémák akkor kezdődnek, amikor híre megy, hogy a cég könyvelési anyagokat tüntetett el, és kozmetikázta a korábbi kimutatásait. A csőd kialakulásában annak is nagy szerepe volt, hogy a cég hibás ösztönző bónusz rendszert alkalmazott. Napok alatt összeomlik a teljes cég, és a tőzsdei árfolyam. A részvényesek pedig mind egy szálig elvesztik a befektetésüket, az utolsó centig.

A boldogság nyomában
The Pursuit Of Happyness
(2006)

Valós eseményeken alapul Chris Gardner (Will Smith) életrajzi drámája. Chris házaló ügynökként próbálja eltartani a családját, de valahogy soha nem jönnek neki össze a dolgok. Felesége elhagyja, és ő egyedül marad az 5 éves kisfiával. Pénz nélkül maradnak, kilakoltatják őket, és sokáig hajléktalan szállón, vagy az utcán éjszakáznak. Sok-sok viszontagság után Chrisnek sikerül bróker gyakornokként elhelyezkednie. Innen küzdi fel magát, lépésről lépésre. Tudása, kitartása és szorgalma révén sikerül megalapítania a saját brókercégét, és végül gazdag ember lesz belőle. 

Válság a Wall Streeten
Too Big To Fail
(2011)

A filmből megtudhatjuk hogyan sodródott az USA a pénzügyi összeomlás szélére. Többek között olyan karaktereket formálnak meg a vásznon, mint  Henry Paulson (pénzügyminiszter), Timothy Geithner, Ben Bernanke (FED elnöke), Warren Buffett (üzletember). Ők voltak azok, akik azokban a napokban döntöttek a világ pénzügyi sorsáról. Kacifántos tárgyalások kezdődnek, viszont az állam nem tud megmenteni mindenkit. Ennek eredményeként egyes cégek megmenekülnek, míg mások csődbe mennek.

Krízispont
Margin Call
(2011)

Peter Sullivan (Zachary Quinto) kockázatelemzőként dolgozik az egyik legnagyobb befektetési banknál. A cég jelentős leépítést hajt végre, és főnöke Eric Dale (Stanley Tucci) is megkapja a felmondását. Távozása előtt egy pendriveot ad Peternek. Arra kéri, hogy nézze át a rajta található adatokat. Peter rájön, hogy a cég az összeomlás szélére került a hibás kockázatkezelési modellje miatt. A vezetőség igyekszik minél tovább eltussolni a helyzetet, és elkezdődik a versenyfutás az idővel. Mentik ami még menthető, inkább átverik az üzleti partnereiket, mint hogy ők nyeljék le a teljes veszteséget.

Bennfentes játék
Le Capital
(2012)

Miután főnöke összeesik a golfpályán, Marc Tourneuil (Gad Elmaleh) lesz a legnagyobb európai bank, a Phenix új vezérigazgatója. A gazdasági válság közepette pénzügyi spekulánsok támadása alá kerül, miközben megpróbálja egy amerikai fedezeti alap felvásárolni a bankot. A korrupt igazgatótanács azt várja tőle, hogy bábuként hajtsa végre azt, amit várnak tőle. De Marc szembeszáll velük, neki más tervei vannak. Igyekszik megerősíteni a pozícióját, és felveszi a kesztyűt. Keményen ellenáll ebben a hatalmi játékban, miközben a magánélete is zátonyra futhat egy modellel folytatott viszonya miatt.

A Wall Street farkasa
The Wolf Of Wall Street
(2013)

Egy hihetetlen, de igaz történet. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) próbál becsületes tőzsdeügynökként érvényesülni. Egy napon viszont rájön, hogy a centes részvények értékesítése a tuti biznisz. Innentől kezdve nincs megállás. Dől a lé, folyik a pezsgő, féktelen orgiák, és rengeteg kábítószer fűszerezi a cselekményt. Egy idő után már az a legnagyobb gondjuk, hogy hogyan tüntessék el az illegálisan szerzett milliókat. Korrupció és egyéb bűnök kísérik a felívelő karriert, amire már az FBI is felfigyel. Nyomozásba kezdenek, és megindul a hajsza.

A nagy dobás
The Big Short
(2016)

A pénzügyi válságnak nem csak vesztesei, hanem nyertesei is voltak. Ők már előre látták az összeomlást akkor, amikor még senki nem is gondolt erre. Négy csoport, egymástól függetlenül, az egész világ ellen fogad, ezért több szálon fut a cselekmény. Hiába próbálják figyelmeztetni a hatóságokat, a döntéshozókat, a felügyeletet, csak zárt ajtókat, és süket füleket találnak. Ezért inkább beszállnak a játékba, hogy hasznot húzzanak belőle. Viszont hiába az óriási nyereség, ha azt nem is olyan egyszerű kivenni. A jó meglátásuk ellenére, nekik sem könnyű a nyertes oldalon maradni.